gastro postao
Knedle od šljiva klasik su bez kojeg ne smije proći niti jedna sezona ovih slatkih plodova
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 869
Potrebno vam je
- 1 žlica maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 800 g krumpir, bijeli
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 100 g krušne mrvice
- 500 g šljiva
- šećer, kristal
- mljeveni cimet
Priprema
- Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga i dobro izgnječite, dodajte maslac i promiješajte, pustite da se lagano ohladi.
- Kada se krumpir lagano ohladio dodajte mu jaja, promiješajte i postepeno dodajte brašno, smjesu premjestite na stol i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
- Šljive operite, izvadite im koštice i pospite ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
- Površinu pospite brašnom, tijesto razvaljajte na debljinu 1 cm i izrežite na veće kvadrate (da možete zamotati šljivu u njih).
- Zamotajte šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
- U prokuhalu vodu ubacite okruglice i kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
- U tavu na ugrijano ulje dodajte krušne mrvice i lagano ih popržite. Po želji u mrvice možete dodati malo cimeta.
- Servirajte okruglice od šljiva na tanjur ukrasite ih prženim krušnim mrvicama i poslužite (toplo ili hladno).