Recepti 03. listopada 2014.

Knedlice od jabuka u umaku od crnog vina

Okruglice od jabuka
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Oblikujte knedlice od pirjanih jabuka i mrvljenih keksa te ih prelijte želeom od vina, šećera i cimeta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 526

Knedlice

  • 100 g keksi petit beure
  • 50 g krušne mrvice
  • 100 g maslac, slani
  • mljeveni cimet
  • muškatni oraščić

Žele od vina

  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 4 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom štapić cimeta

Priprema

  1. Odaberite fine, reske jabuke koje najprije dobro operite, potom ogulite i krupno naribajte (kao za štrudlu). Ribane jabuke pirjajte na maslacu dok ne ispari višak vode, maknite s vatre i ohladite.
  2. Usitnite kekse u mrvice i izmiješajte s krušnim mrvicama pa dodajte u ohlađene jabuke s maslacem i šećerom. Prema ukusu dodajte cimet i muškatni oraščić. Oblikujte kuglice.
  3. Jednu, dvije jabuke raskuhajte u vinu, dodajte malo maslaca, mirodija i šećera te dobivenim umakom od crvenog vina prelijte knedle od jabuka i keksa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.