Recepti 13. listopada 2014.

Kobasice s kupusom i krumpirom

Kobasice s kupusom i krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Kobasice i kiseli kupus klasik su koji se savršeno uklapa u hladnije dane

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 17

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 4 kom kobasica (prosjek )
  • 400 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpire operite i prerežite na pola, polovice krumpira posložite na lim za pečenje, posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici 30-45 min.
  2. Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan.
  3. Na dvije žlice ulja pirjajte 15-tak minuta kiseli kupus. Kobasice ispecite na tavi i poslužite s pečenim krumpirom i pirjanim kiselim kupusom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.