gastro postao
Kobasice i kiseli kupus klasik su koji se savršeno uklapa u hladnije dane
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 17
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 4 kom kobasica (prosjek )
- 400 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- ulje suncokretovo
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpire operite i prerežite na pola, polovice krumpira posložite na lim za pečenje, posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici 30-45 min.
- Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan.
- Na dvije žlice ulja pirjajte 15-tak minuta kiseli kupus. Kobasice ispecite na tavi i poslužite s pečenim krumpirom i pirjanim kiselim kupusom.