gastro postao
Vrlo ukusan kolač od Nestlé Dessert Corsé čokolade, marcipana i orašastih plodova
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 476
Potrebno vam je
- 180 g pšenično brašno, bijelo
- 7 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 140 g šećer, kristal
- 150 g marcipan
- 4 kom jaje kokošje
- 160 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 180 g badem, oljušteni suhi
- 185 g maslac, neslani
- 0.50 žličica prašak za pecivo
- 75 g Nestlé crna čokolada
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°C, premažite dugački kalup rastopljenim i ohlađenim maslacem i obložite masnim papirom. Prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo i kakao.
- Miješajte šećer s marcipanom dok se šećer ne umiješa, dodajte jaja jedno po jedno, miksajući oko 2 minute nakon svakog dodavanja. Tucite dok smjesa ne postane pjenasta i gusta; smanjite brzinu miksera i dodajte mlijeko, dobro ga umiješajte.
- Dodajte brašno i kakao i miješajte dok ne postane homogeno.
- Žlicom umiješajte bademe, komadiće čokolade i rastopljeni maslac.
- Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 60-70 min, dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe čist.
- Zamotan u plastičnu foliju, ostat će sočan najmanje pet dana.
Izvor Ana Ugarković