Recepti 13. listopada 2014.

Kolač od čokolade s finom kremom

Kolač od čokolade s finom kremom
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu kolača od čokolade bitno je da sastojke pažljivo umiješate i tijekom cijelog postupka lagano miješate kremu, a nikako ne smijete žuriti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 506

Potrebno vam je

  • 120 g čokolada
  • 100 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 30 g šećer, u prahu
  • 50 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Čokoladu i maslac rastopite na pari. Lagano miješajte dok ne bude glatke strukture.
  2. Cijela jaja, žumanjke i šećer istucite pjenasto isto tako da dobijete glatku smjesu bez grudica.
  3. Polako dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem u pjenasto obrađena jaja.
  4. Jako polako miješajte smjesu! Krema neće ispasti dobro ako budete prebrzo miješali.
  5. U tako obrađenu kremu prosijte brašno i nastavite lagano miješati.
  6. Stavite smjesu u malene namašćene kalupe. Pecite na 170 stupnjeva pet do šest minuta. Izvadite kolač iz limova i servirajte na tanjuru. Dekorirajte po želji.

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.