Recepti 03. listopada 2014.

Kolač od riže i lješnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da rižu ne koristite često u pripremi kolača, no nakon ove poslastice mogli biste promijeniti tu naviku.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 150 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica lješnjak, mljeveni
  • 1 kom narančina kora
  • 2 žlica tamni rum
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 50 g maslac, neslani
  • krušne mrvice

Priprema

  1. Rižu kuhajte u mlijeku dok ne bude do pola kuhana. Maknite je s vatre pa dodajte maslac, lješnjake, koricu i rum. Ostavite smjesu da se dobro ohladi.
  2. Zatim odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žumanjke mikserom pjenasto umiješajte sa šećerom.
  3. Žlicom umiješajte u ohlađenu smjesu od riže žumanjke sa šećerom, dobro promiješajte, a zatim lagano dodajte i snijeg od bjelanjaka.
  4. Izlijte smjesu u okrugli kalup za torte koji ste prethodno premazali maslacem i posuli s malo krušnih mrvica.
  5. Pecite u pećnici na 200°c od 30 do 40 minuta dok kolač ne dobije lijepu smeđu boju i koricu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.