Recepti 13. listopada 2014.

Kolač s medom i začinima

Kolač s medom i začinima
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan kolač s medom čiji će vam začini ugodno zamirisati cijelu kuću

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 492

Temeljno tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 130 g šećer, kristal
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 130 g med, vrcani
  • 1 mala žlica anis u prahu
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica klinčići u prahu
  • 1 kom vanilin šećer

Dodatak

  • 200 g badem, oljušteni suhi
  • marmelada, miješana
  • maslac, neslani

Priprema

  1. Za temeljno tijesto zagrijte maslac i u njemu otopite med. Dodajte brašno, šećer, začine, prašak za pecivo, pa dobro izmijesite. Ulijte u duguljast, maslacem namazan kalup. Po želji u tijesto dodajte same bademe ili bademe kojima ste dodali narezano ušećereno ili suho voće.
  2. Pecite 1,5 sat ili 2 na slaboj vatri. Ispečeni kolač možete preliti ocaklinom.Kolač možete uliti i u veći lim da dobijete tanak sloj, koji ispečen možete rezati kalupićem (npr. u srca) i posuti šećerom ili formirati okrugle kolačiće i puniti ih marmeladom. Tijesto možete peći i u kalupima ukrasnih oblika.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.