Recepti 09. listopada 2014.

Kolačići od jabuka sa sladoledom od cimeta

gastro postao gastro.24sata.hr
Najfinije slastice nastaju na podlozi od lisnatog tijesta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 222

Tijesto

  • 750 g lisnato tijesto
  • 3 kom Jabuka, kisela zelena
  • 30 g bademi,mljeveni
  • 2 žlica limunov sok
  • 55 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Sladoled od cimeta

  • 1.50 l sladoled od vanilije
  • 2 žlica javorov sirup
  • 2 žličica mljeveni cimet

Preljev

  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 žlica javorov sirup
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. Sladoled ostavite da se malo rastopi, dodajte javorov sirup i cimet, izmiješajte te vratite u zamrzivač. Zagrijte pećnicu na 220°C, a u lim stavite papir za pečenje. Okruglim kalupom promjera oko 12 cm narežite šest krugova lisnatog tijesta. Stavite na lim i pospite bademima.
  2. Jabuke tanko narežite, pokapajte limunovim sokom i pospite šećerom. Rasporedite kriške preko tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
  3. U velikoj tavi pomiješajte vrhnje, šećer, javorov sirup i maslac. Pustite da kuha na jakoj vatri tri-pet minuta ili dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre.

Najfinije slastice nastaju na podlozi od lisnatog tijesta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.