gastro postao
Najfinije slastice nastaju na podlozi od lisnatog tijesta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 222
Tijesto
- 750 g lisnato tijesto
- 3 kom Jabuka, kisela zelena
- 30 g bademi,mljeveni
- 2 žlica limunov sok
- 55 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
Sladoled od cimeta
- 1.50 l sladoled od vanilije
- 2 žlica javorov sirup
- 2 žličica mljeveni cimet
Preljev
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 žlica javorov sirup
- 50 g maslac, slani
Priprema
- Sladoled ostavite da se malo rastopi, dodajte javorov sirup i cimet, izmiješajte te vratite u zamrzivač. Zagrijte pećnicu na 220°C, a u lim stavite papir za pečenje. Okruglim kalupom promjera oko 12 cm narežite šest krugova lisnatog tijesta. Stavite na lim i pospite bademima.
- Jabuke tanko narežite, pokapajte limunovim sokom i pospite šećerom. Rasporedite kriške preko tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
- U velikoj tavi pomiješajte vrhnje, šećer, javorov sirup i maslac. Pustite da kuha na jakoj vatri tri-pet minuta ili dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre.
Najfinije slastice nastaju na podlozi od lisnatog tijesta