Recepti 03. listopada 2014.

Kolačići od pečenog pudinga

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite puding učiniti malo zanimljivijim, isprobajte ove kolačiće.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 537

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 130 g maslac, neslani
  • 115 g šećer, kristal
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1.25 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • tamna čokolada

Priprema

  1. Kalupe za puding nauljite i pospite kakaom. Pećnicu ugrijte na 180°C.
  2. Maslac i šećer mikserom pjenasto umutite te postupno dodajte jaje, zatim polovicu količine brašna i kiselo vrhnje te drugu polovicu brašna i kakao.
  3. Svaki kalup do pola napunite smjesom i na sredinu stavite čokoladne bombone ili kockice čokolade. Prekrijte ostatkom smjese i pecite 35-40 minuta.
  4. Pustite puding neka se malo ohladi i zatim ga izvadite iz kalupa.U smjesu se mogu staviti i praline punjene okusom prema želji. Kad se puding izvadi iz pećnice, mora biti izvana elastičan, a čokolada kojom je punjen polurastopljena.

Ako želite puding učiniti malo zanimljivijim, isprobajte ove kolačiće.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.