gastro postao
Ako želite puding učiniti malo zanimljivijim, isprobajte ove kolačiće.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 537
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 130 g maslac, neslani
- 115 g šećer, kristal
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 kom jaje kokošje
- 1.25 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- tamna čokolada
Priprema
- Kalupe za puding nauljite i pospite kakaom. Pećnicu ugrijte na 180°C.
- Maslac i šećer mikserom pjenasto umutite te postupno dodajte jaje, zatim polovicu količine brašna i kiselo vrhnje te drugu polovicu brašna i kakao.
- Svaki kalup do pola napunite smjesom i na sredinu stavite čokoladne bombone ili kockice čokolade. Prekrijte ostatkom smjese i pecite 35-40 minuta.
- Pustite puding neka se malo ohladi i zatim ga izvadite iz kalupa.
U smjesu se mogu staviti i praline punjene okusom prema želji. Kad se puding izvadi iz pećnice, mora biti izvana elastičan, a čokolada kojom je punjen polurastopljena.
Ako želite puding učiniti malo zanimljivijim, isprobajte ove kolačiće.