gastro postao
Tradicija baranjske kuhinje na vašem tanjuru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 388
Potrebno vam je
- 1800 g štuka
- 4 kom slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- peršin, list
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
Priprema
- Očistite štuku od kostiju i odvojite kožu tako da dobijete samo čisto meso. Usitnite dimljenu slaninu, narežite crveni i bijeli luk pa sameljite s peršinovim listom, soli, paprom i mješavinom suhih začina. Od smjese oblikujte male "faširkice".
- Zagrijte ulje na tavi i pecite u dubokom ulju dok ne pozlati. Ako želite ukloniti višak ulja, kosane odreske stavite na upijajući papir.
Tradicija baranjske kuhinje na vašem tanjuru