Recepti 11. listopada 2014.

Kosani odrezak od štuke

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicija baranjske kuhinje na vašem tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 388

Potrebno vam je

  • 1800 g štuka
  • 4 kom slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Očistite štuku od kostiju i odvojite kožu tako da dobijete samo čisto meso. Usitnite dimljenu slaninu, narežite crveni i bijeli luk pa sameljite s peršinovim listom, soli, paprom i mješavinom suhih začina. Od smjese oblikujte male "faširkice".
  2. Zagrijte ulje na tavi i pecite u dubokom ulju dok ne pozlati. Ako želite ukloniti višak ulja, kosane odreske stavite na upijajući papir.

Tradicija baranjske kuhinje na vašem tanjuru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.