Uskrs se uvijek počinje obilnim doručkom, a na stolu dominiraju šunka i jaja. Spoji ih u jedno jelo i pripremi fine košarice od šunke i jaja... i jako puno sira. Imamo recept!
Na uskrsnom stolu za doručak uvijek se nađe šunka, jaja, mladi luk, francuska, rotkvice, pinca... A što ako bismo dio tih namirnica spojili u jedan zalogaj i pripremili malo drugačiji uskrsni doručak?! Sigurni smo da bi se ove košarice od šunke i jaja s puno, puno rastopljenog sira svidjele prije svega klincima, ali i odrasli bi uživali u njima.
Ove slasne košarice od šunke i jaja odlične su i na dane kada trebaš brzi doručak, jer priprema traje maksimalno 20 minuta, a od toga ti 'radiš' samo 5 (ostalo obavlja pećnica)! I da, možeš ih nadopuniti namirnicama koje voliš, pa će se tako u ove košarice od šunke i jaja odlično uklopiti mladi luk ili razno svježe začinsko bilje, a posebno svježi vlasac.
U nastavku donosimo recept za prefine košarice od šunke i jaja - isprobaj ih već za ovaj Uskrs!
Košarice od šunke i jaja
foto: Quick Recipes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Košarice od šunke i jaja
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
Šunka
12
kriška
Cheddar
1
šalica
Jaje
12
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Listići svježeg peršina
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i suncokretovim uljem namasti kalupe za muffine. U svaki kalup stavi po 1 komad šunke i pospi naribanim cheddarom.
Na cheddar razbij jaje (po jedno u svaki kalup), posoli i popapri.
Peci dok se jaja potpuno ne ispeku, 12-15 minuta (ovisno želiš li tekuće ili čvrste žumanjke).
Pospi nasitno nasjeckanim listićima svježeg peršina i posluži toplo.