Recepti 13. listopada 2014.

Košarice s porilukom i piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati nadjev koji se savršeno uklapa s ukusnim tijestom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 317

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno crno (85% ekstrah. )
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 1 dl voda
  • origano
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona

Nadjev

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 1 šaka radič, zeleni
  • 1 dl zobeno mlijeko
  • peršin, list
  • 1 šaka mozzarella
  • sušeni timijan

Priprema

  1. Izmiješajte sve suhe sastojke: brašno, sol, sodu bikarbonu i origano. Polako dodajte maslinovo ulje i vodu te oblikujte tijesto u kuglu.
  2. Tijesto stavite u hladnjak na 10-ak minuta te ga izvaljaj i oblikujte krugove kojima se obloži kalup za muffine. Pecite približno 15-ak minuta na 200°C.
  3. Piletinu narežite na kockice i marinirajte u smjesi maslinovog ulja, soli i timijana te prepržite na tavi.
  4. Luk i poriluk narežite i pržite na tavi. Pri kraju dodajte nasjeckani radič i zobeno mlijeko.
  5. Pomiješajte preprženu piletinu i kratko prokuhajte sve sastojke.
  6. U prethodno pečene košarice dodajte nadjev, pospite mozzarellom ili svježim sirom i par minuta zapecite u pećnici. Košarice na kraju pospite svježim peršinom i spremne su za jelo!

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.