gastro postao
Bogati nadjev koji se savršeno uklapa s ukusnim tijestom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 317
Tijesto
- 200 g pšenično brašno crno (85% ekstrah. )
- 1 dl ulje maslinovo
- 1 dl voda
- origano
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
Nadjev
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 1 šaka radič, zeleni
- 1 dl zobeno mlijeko
- peršin, list
- 1 šaka mozzarella
- sušeni timijan
Priprema
- Izmiješajte sve suhe sastojke: brašno, sol, sodu bikarbonu i origano. Polako dodajte maslinovo ulje i vodu te oblikujte tijesto u kuglu.
- Tijesto stavite u hladnjak na 10-ak minuta te ga izvaljaj i oblikujte krugove kojima se obloži kalup za muffine. Pecite približno 15-ak minuta na 200°C.
- Piletinu narežite na kockice i marinirajte u smjesi maslinovog ulja, soli i timijana te prepržite na tavi.
- Luk i poriluk narežite i pržite na tavi. Pri kraju dodajte nasjeckani radič i zobeno mlijeko.
- Pomiješajte preprženu piletinu i kratko prokuhajte sve sastojke.
- U prethodno pečene košarice dodajte nadjev, pospite mozzarellom ili svježim sirom i par minuta zapecite u pećnici. Košarice na kraju pospite svježim peršinom i spremne su za jelo!
Izvor Zdrava Krava