Recepti 03. listopada 2014.

Kostelska pita sa sirom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pita sa svježim kravljim sirom i špinatom uvijek je dobitna kombinacija

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 374

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica mlijeko, kiselo
  • 1.50 dl mineralna voda
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 500 g špinat
  • 1 mala žlica maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica svježi kravlji sir

Priprema

  1. Metlicom ili kuhačom izmiješajte jaja, dodajte kiselo vrhnje, mineralnu vodu, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, ulje i sol.
  2. Na to dodajte kukuruzno i pšenično brašno. Sve sastojke dobro promiješajte. Polovicu tijesta zapecite.
  3. Potom dodajte nasjeckani špinat koji ste popržili na maslacu. Premažite tijesto i pospite sirom. Prelijte preostalim tijestom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.