gastro postao
Pita sa svježim kravljim sirom i špinatom uvijek je dobitna kombinacija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 374
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 žlica mlijeko, kiselo
- 1.50 dl mineralna voda
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 1 dl ulje suncokretovo
- 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 500 g špinat
- 1 mala žlica maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica svježi kravlji sir
Priprema
- Metlicom ili kuhačom izmiješajte jaja, dodajte kiselo vrhnje, mineralnu vodu, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, ulje i sol.
- Na to dodajte kukuruzno i pšenično brašno. Sve sastojke dobro promiješajte. Polovicu tijesta zapecite.
- Potom dodajte nasjeckani špinat koji ste popržili na maslacu. Premažite tijesto i pospite sirom. Prelijte preostalim tijestom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute