Recepti 30. listopada 2023.

Kremasta kajgana za ljubitelje pancete

Kajgana
Kajgana foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čini nam se da je kajgana podcijenjena u odnosu na, primjerice, poširana jaja, omlet ili fritatu. Ovaj recept vratit će je u prvi plan!

Ako preferiraš slane doručke, onda su jaja sigurno često na tvom jutarnjem meniju. Ovaj jednostavan recept za kajganu s pancetom i parmezanom u tom slučaju zaista trebaš uvrstiti u rotaciju. Priprema traje manje od 5 minuta, na popisu sastojaka nema nikakvih iznenađenja, a rezultat je izvanredan.

Budući da će panceta ispustiti dobru dozu slanoće, nemoj pretjerati sa soljenjem jaja. Imaj na umu da su sastojci dovoljni za 2 porcije - ili za jednu jako gladnu osobu!

Slanina | Author: Stockfood Najprije na tavici zapeci komadiće slanine. foto: Stockfood

Kajgana s pancetom i parmezanom

Sastojci:

  • 80 g pancete
  • 1 žlica maslaca
  • 6 jaja (M)
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • naribani parmezan

Postupak:

  1. Pancetu nareži na kockice i dobro i dobro je ispeci na tavici. Ako primijetiš da je iscurilo previše masnoće, dio odlij, pa dodaj žlicu do dvije maslaca. Smanji vatru.
  2. Jaja brzo umuti s malo soli pa ih prelij preko pancete i miješaj drvenom ili silikonskom žlicom. Jaja će biti gotova nakon 2 do 4 minute, ovisno o tome voliš li da budu jako kremasta. Najbitnije je da plamen bude slab kako se ne bi zapekla.
  3. Jaja prebaci na tanjur, pospi ih svježe mljevenim paprom i s otprilike dvije žličice naribanog parmezana. Posluži odmah!

ISPROBAJ I NEKA DRUGA JELA S JAJIMA:

 

Muffini od jaja, šunke i sira Možda vas zanima... Doručkuj fine zalogajčiće od jaja, šunke i sira Recepti Wrap od jaja Možda vas zanima... Wrap od jaja - jednostavan i hranjiv doručak Recepti Shakshuka Možda vas zanima... Brza i slasna shakshuka po receptu Mary Berry Recepti


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.