Recepti 13. listopada 2014.

Kremasti kolač od vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Slastica kojoj nećete moći odoljeti!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 626

Potrebno vam je

  • 2 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 500 ml vrhnje za kuhanje
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 300 g šećer, kristal
  • 200 g keksi, mljeveni
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • bijela čokolada

Priprema

  1. Mlijeko zakuhajte sa šećerom i sjemenkama koje ste sastrugali iz mahune vanilije. Vrhnje za kuhanje umutite sa škrobnim brašnom i žumanjcima. U polaganome mlazu ulijevajte u vrelo mlijeko miješajući pjenjačom. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Kuhanu kremu maknite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  2. Umutite vrhnje u čvrsti šlag. Ohlađenu kremu razradite mikserom pa u nju umiksajte šlag. Na dno lima za pečenje dimenzija 35x35 (ili 40) cm poslažite kekse s maslacem, jedan do drugog. Po njima ravnomjerno rasporedite vrelu kremu. Pustite da se ohladi. zatim ga premažite šlagom i, prema želji, pospite naribanom bijelom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.