gastro postao
                                            
                                        
                                    Slastica kojoj nećete moći odoljeti!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 626
Potrebno vam je
- 2 l mlijeko kravlje, punomasno
 - 500 ml vrhnje za kuhanje
 - 250 g pšenično brašno, bijelo
 - 1 kom mahuna vanilije
 - 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 300 g šećer, kristal
 - 200 g keksi, mljeveni
 - 500 ml vrhnje za šlag
 - bijela čokolada
 
Priprema
- Mlijeko zakuhajte sa šećerom i sjemenkama koje ste sastrugali iz mahune vanilije. Vrhnje za kuhanje umutite sa škrobnim brašnom i žumanjcima. U polaganome mlazu ulijevajte u vrelo mlijeko miješajući pjenjačom. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Kuhanu kremu maknite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
 - Umutite vrhnje u čvrsti šlag. Ohlađenu kremu razradite mikserom pa u nju umiksajte šlag. Na dno lima za pečenje dimenzija 35x35 (ili 40) cm poslažite kekse s maslacem, jedan do drugog. Po njima ravnomjerno rasporedite vrelu kremu. Pustite da se ohladi. zatim ga premažite šlagom i, prema želji, pospite naribanom bijelom čokoladom.
 
Izvor Skuhatćute