Recepti Desert 02. rujna 2024.

Kremasti kolač s kikiriki maslacem i čokoladom

Desert
15 MIN
1 MIN
16
JEDNOSTAVNO
kolač od kikirikija i čokolade
Kremasti kolač s kikiriki maslacem i čokoladom
foto: Pinterest
Oduševit će te ovaj divan kolač koji je preukusan spoj graham krekera, pudinga od vanilije, kikiriki maslaca i čokolade u kremastom kolaču koji se ne peče

Inspiriran klasičnim francuskim éclairom, ovaj kremasti kolač kombinira bogate okuse koje mu donose kikiriki maslac i čokolada u kolaču koja se priprema bez pečenja. Umjesto tradicionalne slastičarske kreme, koristi se brzi puding od vanilije pomiješan s kremastim maslacem od kikirikija, što čini pripremu jednostavnom i zabavnom.

Umjesto kompliciranog choux tijesta koriste se pak graham krekeri pa je ovaj kolač dobro i zato što se priprema bez pečenja. A priznat ćeš da je još uvijek toliko vruće da pećnicu palimo samo u hitnim situacijama.

Kikiriki maslac Možda vas zanima... Napravi domaći maslac od kikirikija u samo 5 minuta! Špajza

Pripremi ga unaprijed

Graham krekeri zamjenjuju tijesto, postajući mekani i poput kolača dok upijaju kremu tijekom hlađenja. A sve to je preliveno bogatom čokoladnom glazurom koja se topi u ustima i daje savršeni završni dodir.

Ovaj kolač ne samo da je prefin, već je i idealan za pripremu unaprijed jer je najbolji kada se dobro ohladi i okusi sjedine. Bilo da ga poslužuješ na obiteljskom okupljanju, rođendanu ili jednostavno kao sladak završetak dana, osvojit će te neodoljivim okusom.

kikiriki maslac | Author: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash Kikiriki maslac foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Kolač s maslacem od kikirikija i čokoladom
15 MIN
pripreme
1 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Prašak za puding od vanilije 1 kom
  • Mlijeko 1,50 šalica
  • Kikiriki maslac 0,75 šalica
  • Zamrznuti šlag 225 g
  • Graham krekeri 410 g
  • Čokolada - komadići 1 šalica
  • Vrhnje za šlag 0,75 šalica
  • Kukuruzni sirup (svijetli) 0,25 šalica
  • Sol 0,12 žličica
Postupak
  1. Skuhaj puding od vanilije u mlijeku. Kad se ohladi, dodaj maslac od kikirikija i miješaj dok se sve dobro ne sjedini. Zatim lagano umiješaj omekšali zamrznuti gotovi šlag.


  2. U pravokutni kalup za pečenje dimenzija 23x33 cm položi jedan sloj graham krekera. Premaži polovinom kreme od pudinga i kikiriki maslaca.

    Stavi drugi sloj graham krekera, premaži preostalom kremom i završi trećim slojem graham krekera. Ne brini ako nemaš dovoljno krekera da potpuno prekriješ vrh, samo ih ravnomjerno rasporedi.


  3. U posudi koja može ići u mikrovalnu pećnicu pomiješaj komadiće čokolade, vrhnje za šlag, kukuruzni sirup i prstohvat soli. Zagrijavaj u mikrovalnoj na najvišoj temperaturi u intervalima od 15 sekundi, miješajući nakon svakog intervala, dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postane glatka (ukupno oko 1 minutu).

    Alternativno, možeš zagrijavati smjesu u lončiću na laganoj vatri.


  4. Prelij čokoladnu glazuru ravnomjerno preko zadnjeg sloja graham krekera. Glazuru izravnaj špatulom. Pokrij tortu i stavi je u hladnjak na najmanje 8 sati ili preko noći kako bi se slojevi dobro proželi i krekeri omekšali.


Isprobaj i ove deserte bez pečenja!

deserti bez pečenja Možda vas zanima... Odlične slastice za koje ti ne treba pećnica Recepti Petominutni dvoslojni kolač bez pečenja Možda vas zanima... Petominutni dvoslojni kolač bez pečenja Recepti cheesecake Možda vas zanima... Cheesecake bez pečenja s rižinim pahuljicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.