gastro postao
Morski plodovi u kombinaciji s kroasanima, poželjno s domaćim tijestom
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 51
Potrebno vam je
- 1 šalica grah, bijeli
- 0.75 šalica ulje, biljno
- 2 žlica limunov sok
- 0.25 mala žlica senf
- 2 šalica kozica velika
- 0.50 šalica celer, list
- 0.25 šalica mladi luk
- 0.25 šalica peršin, list
- 125 mala žlica cajenski papar
- 1 žlica kopar
- sol
Priprema
- Pripremite tijesto za kroasane i ispecite ih bez nadjeva. Kad su gotovi, neka se ohlade pa ih prerežite duljinom na pola. Ispasirajte kuhani grah te dodajte limunov sok, senf, i sol. Pasirajte dok ne dobijete svilenkast umak. Dodajte ulje i pasirajte još nekoliko minuta. Ostavite u hladnjaku dok vam ne zatreba.
- Pomiješajte kuhane kozice, celer, mladi luk, peršin, papar, sol i kopar.dodajte umak iz hladnjaka pa time nadjenite kroasane. Prije posluživanja kroasane možete dodatno ohladiti.
Izvor Skuhatćute