Recepti 03. listopada 2014.

Krumpir a la bolognese

gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir u glavnoj ulozi u kombinaciji s neodoljivim umakom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 6 kom krumpir, zreli
  • 330 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 0.75 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 0.75 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 0.75 šalica smeđi grah
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 mala žlica peršin, list
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 0.25 mala žlica kumin, mljeveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 0.75 šalica parmezan

Priprema

  1. Pomiješajte čili, papriku i kumin. Zagrijte dvije žličice ulja pa na njemu popržite meso. Dodajte luk i češnjak te ubacite rajčicu, grah, grašak i kukuruz, pomiješane začine, sol, papar i peršin. Kuhajte desetak minuta.
  2. Krumpire u kori malo izbodite i premažite uljem. Pecite ih 50 minuta na 200°c. Kad se ohlade, prerežite ih na polovice i izdubite sredinu, koju možete upotrijebiti za juhu od krumpira
  3. Kore ponovno premažite uljem i vratite u pećnicu na još deset minuta. Zatim ih napunite mješavinom od mesa, pospite sirom i vratite u pećnicu da se sir rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.