Recepti 13. listopada 2014.

Krumpiri s brokulom i pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li zadiviti prijatelje pripremite im zapečene krumpire u ljusci i oborit ćete ih s nogu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 255

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 300 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 70 g pršut
  • 1 žlica senf
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g parmezan

Priprema

  1. Krumpire u ljusci stavite u mikrovalnu 10-12 min na visoku temperaturu ili ih skuhajte.
  2. U međuvremenu cvjetove brokule kuhajte 3-5 min i dobro ocijedite.
  3. Kad se krumpiri malo ohlade, uzdužno ih prepolovite, a sredinu izvrtite i stavite u zdjelu.
  4. Zgnječite je vilicom, dodajte senf, sitno nasjeckan pršut, jaje, većinu sira i brokulu. Ako treba, začinite pa smjesom napunite “ljuske” krumpira. Pospite ostatkom sira pa zapecite 15 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.