gastro postao
Delicija koja će vam se svidjeti već na prvu
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 70
Potrebno vam je
- 1500 g janjetina, kare
- 4 kom panceta
- 30 g maslac, slani
- 150 g teletina, mršava
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica peršin, list
- ružmarin
- 50 g čips
Priprema
- Zasijecite kosti kralježnice (nemojte ih presjeći) tako da kare možete saviti u krug. Krajeve karea povežite konopcem da se ne rastavi. S vrhova rebra (otprilike do pola) skinite meso oštrim šiljastim nožem. Donji dio mesa, oko kralježnice obavijte ploškama pancete.
- Na maslacu propržite luk, dodajte mljevenu teletinu i mljeveno janjeće mesto skinuto s rebara. Dodajte nasjeckan peršinov list, nasjeckan češnjak i malo ružmarina i sve to još neko vrijeme pržite.
- „Krunu” stavite u nauljenu posudu za pečenje, a pripremljenim nadjevom ispunite sredinu „krune” pa sve pokrijte aluminijskom folijom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici četrdesetak minuta.
Delicija koja će vam se svidjeti već na prvu