Recepti 13. listopada 2014.

'Kruna' od janjetine

gastro postao gastro.24sata.hr
Delicija koja će vam se svidjeti već na prvu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 70

Potrebno vam je

  • 1500 g janjetina, kare
  • 4 kom panceta
  • 30 g maslac, slani
  • 150 g teletina, mršava
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica peršin, list
  • ružmarin
  • 50 g čips

Priprema

  1. Zasijecite kosti kralježnice (nemojte ih presjeći) tako da kare možete saviti u krug. Krajeve karea povežite konopcem da se ne rastavi. S vrhova rebra (otprilike do pola) skinite meso oštrim šiljastim nožem. Donji dio mesa, oko kralježnice obavijte ploškama pancete.
  2. Na maslacu propržite luk, dodajte mljevenu teletinu i mljeveno janjeće mesto skinuto s rebara. Dodajte nasjeckan peršinov list, nasjeckan češnjak i malo ružmarina i sve to još neko vrijeme pržite.
  3. „Krunu” stavite u nauljenu posudu za pečenje, a pripremljenim nadjevom ispunite sredinu „krune” pa sve pokrijte aluminijskom folijom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici četrdesetak minuta.

Delicija koja će vam se svidjeti već na prvu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.