Recepti 03. listopada 2014.

Kus-kus s porilukom, fetom i šipkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna kombinacija povrća, sira i začina u kojoj će posebno uživati vegetarijanci

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 914

Potrebno vam je

  • 125 g kuskus
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 150 g feta sir
  • 25 g masline, crne
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 6 kom cherry rajčice
  • peršin, list
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tanko narežite poriluk pa ga prokuhajte 3-4 min.
  2. Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte ga sa 150 ml vrele vode. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji 5 min.
  3. Umiješajte limunov sok, ulje i papar. Kad se ohladi, dodajte ostale sastojke (ne cijeli već 1/4 krastavca, sjemenke šipka dodajte prema ukusu), promiješajte i pospite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.