gastro postao
Ukusna kombinacija povrća, sira i začina u kojoj će posebno uživati vegetarijanci
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 914
Potrebno vam je
- 125 g kuskus
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 150 g feta sir
- 25 g masline, crne
- 0.50 kom crvena paprika
- 6 kom cherry rajčice
- peršin, list
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tanko narežite poriluk pa ga prokuhajte 3-4 min.
- Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte ga sa 150 ml vrele vode. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji 5 min.
- Umiješajte limunov sok, ulje i papar. Kad se ohladi, dodajte ostale sastojke (ne cijeli već 1/4 krastavca, sjemenke šipka dodajte prema ukusu), promiješajte i pospite peršinom.
Izvor Skuhatćute