gastro postao
Ovaj lagani desert ima sve što ljetna slastica treba imati - jednostavan je, osvježavajuć i tako ukusan!
Priprema se jednostavno, a nije riječ o tek običnoj kremi od jogurta i bobičastog voća. Ovaj desert puno je više od klasičnog, brzinskog ljetnog deserta. Upustite se u pripremu, pažljivo baratajte sastojcima, a zatim kremu smrznite do savršene konzistencije.
Poslužute je u čašama uz svježe bobičasto voće, a želite li otići korak dalje, pripremite jednostavan umak od šećera i voća.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 47
Potrebno vam je:
- 100 g maline
- 100 g kupine
- 100 g jagode
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 ml jogurt (3.2% masti)
- 100 ml crno vino
- 2 mala žlica želatina
- 4 žlica bobičasto voće
- 1 dl vrhnje za šlag
Priprema:
- Kupine, maline i jagode stavite u blender pa izmiksajte u glatku smjesu. Protisnite je kroz sito u zdjelu kako biste uklonili sjemenke bobičastog voća.
- Žumanjak i jogurt umiješajte u voćni pire. Ulijte vino u zdjelicu i stavite u vodenu kupelj pripremljenu u drugoj većoj zdjeli. Pospite želatinu po površini vina i ostavite je pet minuta.
- Lonac s vodom stavite neka se kuha na laganoj vatri dok se želatina ne rastopi.
- Ulijte smjesu u voćni pire uz stalno miješanje pjenjačom.
- Prebacite smjesu u posudu prikladnu za zamrzavanje i stavite je u zamrzivač na dva sata.
- Izmiksajte vrhnje u šlag.
- Polako ga umiješajte u smjesu s voćem iz zamrzivača i vratite natrag na još dva sata dok ne postane čvrst.
U slast!