Recepti 13. listopada 2014.

Lagani rižoto sa šafranom

Lagani rižoto sa šafranom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite ovaj recept i uživajte u rižotu posebne arome i boje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 339

Potrebno vam je

  • 250 g riža, nepolirana
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 šaka peršin, list
  • majčina dušica
  • 2 prstohvat sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 mala žlica šafran
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 10 dl pileći temeljac

Priprema

  1. Kratko pirjajte luk na maslinovom ulju te odmah dodajte rižu.
  2. Miješajte minutu, dvije te zalijte vinom. Nakon što vino ispari (za nekoliko sekundi) dodajte 1 dl temeljca te nastavite miješati.
  3. Dodajte papar, sol i majčinu dušicu.
  4. U jelo dolijevajte po 1 do 2 dl temeljca, ali ne više od toga, i kuhajte miješajući.
  5. Prije nego se riža skuhala dodajte povrće te provjerite treba li dodati još začina.
  6. Nakon toga dodajte šafran i maknite jelo s vatre. Rižoto sa šafranom može stajati u hladnjaku, a kada ga poželite jesti samo podgrijte dodajući vino, maslinovo ulje i malo vode.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.