gastro postao
Iskoristite ovaj recept i uživajte u rižotu posebne arome i boje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 339
Potrebno vam je
- 250 g riža, nepolirana
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 šaka peršin, list
- majčina dušica
- 2 prstohvat sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 mala žlica šafran
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 10 dl pileći temeljac
Priprema
- Kratko pirjajte luk na maslinovom ulju te odmah dodajte rižu.
- Miješajte minutu, dvije te zalijte vinom. Nakon što vino ispari (za nekoliko sekundi) dodajte 1 dl temeljca te nastavite miješati.
- Dodajte papar, sol i majčinu dušicu.
- U jelo dolijevajte po 1 do 2 dl temeljca, ali ne više od toga, i kuhajte miješajući.
- Prije nego se riža skuhala dodajte povrće te provjerite treba li dodati još začina.
- Nakon toga dodajte šafran i maknite jelo s vatre. Rižoto sa šafranom može stajati u hladnjaku, a kada ga poželite jesti samo podgrijte dodajući vino, maslinovo ulje i malo vode.
Izvor Zdrava Krava