Recepti 2171 prikaza 26. veljače 2019.

Lahmacun - fantastična kombinacija okusa na turskoj pizzi

Getty Images
Pizza na turski način nešto je zasitnija i bogatija od one koju poznajemo, no ono što bi vas moglo osvojiti jest kombinacija začina koja ju čini posebnom i tako ukusnom.

Turska pizza obično se priprema s goveđim ili janjećim mesom, no možete upotrijebiti i ono koje vam je pri ruci. Povrće je važno nasjeckati na sitno, a tijesto razvaljati na tanko kako bi se lahmacun mogao zarolati i jesti poput palačinke.

 

Možda vas zanima... Pizza s domaćom kobasicom i cheddar sirom za prste polizati Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i režanj ili dva režnja češnjaka te začine po želji. Želite li okus turske pizze približiti onom već poznatom, sjajna ideja bit će i dodatak ribanog sira.

 

Možda vas zanima... Hrskava pizza od jučer? Moguće je - evo kako! Špajza

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 350 g bijelog brašna
  • 170 ml tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 10 g svježeg kvasca
  • Sol

Za nadjev:

  • 500 g mljevene govedine ili drugog mesa
  • 1 luk
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica čili papričice
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 rajčica
  • 3 žlice umaka od rajčice
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U zdjeli izmiješajte kvasac, toplu vodu i šećer te ostavite dok se ne zapjeni. 
  2. Prosijte brašno u posudu, a u sredini napravite rupu.
  3. Ulijte u smjesu s kvascem. Postupno dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete meko tijesto. Na kraju dodajte sol.
  4. Mijesite rukama 10 minuta ili 5 minuta mikserom. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom sat vremena.
  5. U zdjeli rukama izmiješajte sastojke za nadjev. Ako je potrebno, dodajte malo vode i mijesite dok ne dobijete vlažnu smjesu.
  6. Dignuto tijesto zamijesite i podijelite na šest lopti. Razvaljajte svaku u tanke krugove.
  7. Nadjev rasporedite ravnomjerno na šest pizza i pecite od 15 do 20 minuta na temperaturu od 190 stupnjeva Celzijusa. Pospite peršinom i limunovim sokom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.