Recepti 03. listopada 2014.

Lepinje od badema i grožđica

gastro postao gastro.24sata.hr
Ubacite grožđice i pečene bademe u tijesto za lepinje i zapecite ih u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 18

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 190

Potrebno vam je

  • 250 g krumpir, zreli
  • 30 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 125 g zobene pahuljice
  • 75 g maslac, slani
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 mala žlica sol
  • 40 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 žlica jabučni ocat
  • 175 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g grožđice

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite i zgnječite. Razmrvite kvasac pa ga pomiješajte sa šećerom i 75 ml mlakog mlijeka. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 min.
  2. Nasjeckane bademe lagano popržite na tavi bez masti. Rastopite maslac. Bademe, krumpir, brašno T-1050, pahuljice i sol dobro pomiješajte. Mijesite 10 min s kvaščevim mlijekom, 100 ml mlakog mlijeka, šećerom, 2 jaja, maslacem i octom. Ako treba, dodajte još malo brašna.
  3. Zdjelu pospite brašnom. Od tijesta oblikujte kuglu pa je u pokrivenoj zdjeli ostavite na toplome da se diže 1 sat.
  4. Lim debelo prermažite maslacem. U tijesto umijesite grožđice pa na brašnom posutoj radnoj površini razvucite tijesto debljine prsta. Čašu uronite u brašnu i iz tijesta izrežite 18 okruglica.
  5. Stavite u lim, pokrijte i ostavite da se diže još 30 min. Žutanjak razmutite s malo mlijeka i njime premažite lepinje. pecite 15-ak min na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.