Lidia Bastianich, slavna kuharica rođena u Hrvatskoj i vlasnica više uspješnih restorana u SAD-u, ovogodišnja je dobitnica nagrade Daytime Emmy za životno djelo. Lidia već 25 godina inspirira gledatelje diljem svijeta na kuhanje i isprobavanje finih jela kroz TV formate kao što su "Lidijina kuhinja", "Lidijina Italija" i druge, a nagradu će primiti na svečanoj dodjeli koja će se održati 7. 8 8. lipnja u Los Angelesu.
Hrana povezuje ljude
"Za mene je velika čast što ću primiti nagradu Daytime Emmy za životno djelo, i to jer posljednjih 25 godina s TV publikom dijelim svoju strast prema hrani. Zajedničko kuhanje i dijeljenje hrane zajednički su svim kulturama.
Hrana hrani naše tijelo, ali i dušu, povezuje ljude iz različitih okruženja, te okuplja obitelji, prijatelje i potpune strance. Nema boljeg od dijeljenja hrane s drugim ljudima, posebno u ovim teškim i izazovnim vremenima. Eto, upravo to je jednostavna ideja koja stoji iza mog životnog djela….", poručila je Lidia Bastianich koja je već 8 puta primila nagradu Daytime Emmy (5 puta kao najbolja voditeljica kulinarske emisije te 3 puta za najbolju kulinarsku emisiju).
Lidijin uspjeh slavimo uz njezin rižoto s češnjakom
"Lidijin nevjerojatan uspjeh spaja njezinu ljubav prema kuhanju dok istodobno zabavlja milijune gledatelja svaki dan. Velika nam je čast reći joj "Hvala" za brojne ukusne obroke iz njezine TV kuhinje i sa stranica njezinih brojnih kuharica", poručio je Adam Sharp, predsjednik Nacionalne akademije televizijskih umjetnosti, američke institucije koja dodjeljuje nagrade Daytime Emmy i Emmy.
Ovaj veliki uspjeh drage Lidije slavimo uz njezin odličan recept za rižoto s češnjakom, o kojem ova slavna kuharica kaže: „Preukusan jednostavan rižoto s češnjakom može se jesti takav kakav jest, a mogu mu se dodati kozice ili povrće u zadnjih 5 minuta kuhanja“.
Postupak pogledaj i u videu, a nakon toga isprobaj i ostale Lidijine recepte koje donosimo u nastavku...