Špajza 12. srpnja 2024.

Slavna kuharica ima najbolje savjete za umak od rajčice!

Lidia Bastianich
Lidia Bastianich
foto: Lidia Bastianich Press; Nathan Dumlao/Unsplash
Lidia Bastianich otkrila je svoju tajnu najboljeg (ljutog) umaka od rajčice. Poslušali smo je i uživali u vrhunskom, a jednostavnom obroku!

Voliš li ljuti umak od rajčice? Mi smo doslovce ludi za njim! Jer donosi potpuno novu dimenziju okusa, koji 'običan' umak od rajčice jednostavno nema. Takav umak oživjet će jelo od tjestenine i zato ga je dobro naučiti pripremati savršeno, da uvijek bude najbolji.

Slavna chefica, vlasnica restorana i kulinarska TV zvijezda Lidia Bastianich otkrila je svoju tajnu najboljeg ljutog umaka od rajčice kojim najradije prelije rigatoni tjesteninu. Pa u čemu je njezina tajna? Kaže ova slavna dama – u rajčici! 😉 No ima toga još, a sve njezine savjete donosimo u nastavku...

lidia bastianich Možda vas zanima... Lidia Bastianich otkrila tajnu svojih špageta s češnjakom Recepti

 | Author: Daniele Levis Pelusi/Unsplash Za umak Lidia najčešće koristi San Marzano rajčice ili pak one sorte Roma foto: Daniele Levis Pelusi/Unsplash

"Kod svakog umaka od rajčice jako je važan odabir rajčica – one moraju biti slatke i ne smiju biti previše vodenaste, jer inače umak neće biti ukusan", priznala je Lidia Bastianich i priznala da i sama, kad joj vrhunske rajčice nisu dostupne, koristi konzervirane jer su jednako kvalitetne i ukusne. Od sorti Lidia preporučuje San Marzano i Roma rajčice.

Nakon što odabereš najbolje rajčice za umak, uhvati se mašine za mljevenje mesa, nikad blendera, i - usitni rajčice, te ih kasnije propasiraj.

 | Author: Alesia Kozik/Pexels Domaći umak od rajčice foto: Alesia Kozik/Pexels

"Rajčice za umak nikad ne usitnjavam u blenderu jer onda u tekućinu uđe previše zraka i izgubi se dio boje", objašnjava slavna kuharica koja, nakon što usitni rajčice, u tu tekućinu doda malo vode i ljutu papričicu, omiljeni talijanski peperoncino, koji umaku daje pikantan okus.

Lazanje bez mesa Možda vas zanima... Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich Recepti

"Marinara umak treba se kuhati 20 minuta i to je dovoljno za svježi okus rajčice. U umak se može dodati i grančica svježeg bosiljka, koja se kasnije izvadi", otkriva Lidia Bastianich i na kraju dodaje da, kada ti je nedostupan peperoncino, u ovaj umak možeš dodati i malo tabasca. Samo pripazi na količinu.

 | Author: Lidia Bastianich Press Lidia Bastianich foto: Lidia Bastianich Press

Lidia Bastianich, šparoge, Istra Možda vas zanima... Lidia Bastianich u rodnoj Istri nabrala divlje šparoge i složila odličnu fritaju! Recepti lidia bastianich Možda vas zanima... Lidia Bastianich primit će Emmy za životno djelo! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.