gastro postao
Ovo jelo dobilo je ime po glavnoj kuharici restorana koja je pripremala slasne delicije
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 380
Potrebno vam je
- 900 g teletina, srednje masna
- 2 kom luk ,crveni
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 50 g kuhana šunka
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g krastavci, kiseli
- 1 vezica celer, list
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 0.50 l juneći temeljac
Priprema
- Teleći but (750 g)izrežite i lijepo oblikujte na podjednako velike odreske. Potom ih potucite batićem, posolite i popaprite.
- Posebno na ulju ili masti propržite sitno nasjeckan luk dok postane staklast, dodajte sitno nasjeckan češnjak i mljevenu teletinu (150g), promiješajte, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama po ukusu. Sve to zajedno pržite dok meso ne omekša. Smjesu skinite s vatre i umiješajte joj umućeno jaje i nasjeckan celerov list.
- U međuvremenu narežite mrkvu, krastavce i šunku na štapiće duge cca 3 cm.
- Sada smjesu stavljajte kao nadjev na odreske, a povrh nadjeva na svakom odresku stavite po štapić mrkve, krastavca i šunke. Odreske potom zarolajte i pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, prepržite ih na ulju sa svih strana i potom pažljivo složite u vatrostalnu posudu. Po odrescima prelijte juneći temeljac.
- Tako zaljevene odreske kuhajte tridesetak minuta. Nakon toga po odrescima prelijte vrhnje i kuhajte još desetak minuta.
Ovo jelo dobilo je ime po glavnoj kuharici restorana koja je pripremala slasne delicije