Recepti 13. listopada 2014.

„Lijepa Jelena”

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo dobilo je ime po glavnoj kuharici restorana koja je pripremala slasne delicije

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 380

Potrebno vam je

  • 900 g teletina, srednje masna
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 50 g kuhana šunka
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g krastavci, kiseli
  • 1 vezica celer, list
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 0.50 l juneći temeljac

Priprema

  1. Teleći but (750 g)izrežite i lijepo oblikujte na podjednako velike odreske. Potom ih potucite batićem, posolite i popaprite.
  2. Posebno na ulju ili masti propržite sitno nasjeckan luk dok postane staklast, dodajte sitno nasjeckan češnjak i mljevenu teletinu (150g), promiješajte, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama po ukusu. Sve to zajedno pržite dok meso ne omekša. Smjesu skinite s vatre i umiješajte joj umućeno jaje i nasjeckan celerov list.
  3. U međuvremenu narežite mrkvu, krastavce i šunku na štapiće duge cca 3 cm.
  4. Sada smjesu stavljajte kao nadjev na odreske, a povrh nadjeva na svakom odresku stavite po štapić mrkve, krastavca i šunke. Odreske potom zarolajte i pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, prepržite ih na ulju sa svih strana i potom pažljivo složite u vatrostalnu posudu. Po odrescima prelijte juneći temeljac.
  5. Tako zaljevene odreske kuhajte tridesetak minuta. Nakon toga po odrescima prelijte vrhnje i kuhajte još desetak minuta.

Ovo jelo dobilo je ime po glavnoj kuharici restorana koja je pripremala slasne delicije

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.