Tikvice povrće koje rijetko tko voli jesti sirovo – najčešće zato što ih nikad nismo ni probali sirove, pripremljene kako treba. Kad se režu vrlo tanko i začine jednostavnim, ali snažnim sastojcima, pokazuju sasvim novu stranu: nježnu, blago slatkastu, s laganom teksturom koja sve upija. Bez kuhanja, bez gubitka boje, teksture i okusa.
Koje tikvice? Sve!
Za ovu salatu mogu se koristiti zelene, svijetlo zelene ili žute tikvice, ili sve 3 vrste – čime se dobiva još više vizualnog efekta. Ova je salata od sirovih tikvica s dimljenim bademima i sirom pecorino romano genijalan prilog koji ide uz sve: roštilj, sendvič, ručak ili večeru.
Prednost je ove salate od sirovih tikvica i to što dresing možeš napraviti unaprijed, što znači da ova salata čeka tebe, a ne ti nju. Čak i ako imaš “tikvica skeptike” za stolom, ovaj recept za salatu od sirovih tikvica će ih definitivno razuvjeriti.
Ako nemaš sir pecorino romano, poslužit će i parmezan, a umjesto bosiljka možeš koristiti peršin ili korijander.
Salata od sirovih tikvica s dimljenim bademima i sirom pecorino romano
Ne preskači korak s limunovom koricom, ona dodaje salati mirisnu svježinu koja se ne postiže samo sokom. Ako ti ostane malo dresinga, spremi ga – u hladnjaku može stajati do 5 dana i super ide i uz drugo povrće.
Isprobaj i ova jela s tikvicama!