Tko kaže da danska peciva moraju biti slatka? Ljetni "danci" sa sirom i talijanskim začinima dokazuju suprotno!
U ukusnoj slanoj verziji danskihpeciva, hrskavo lisnato tijesto obloženo je smjesom krem sira i začina te prekriveno kriškama sočne crvene rajčice.
Posut parmezanom i svježim bosiljkom, ovaj pravi ljetni zalogaj oduševit će tvoje nepce. I najbolje od svega, "danci" sa sirom i talijanskim začinima vrlo su jednostavni za pripremu i gotovi za manje od sat vremena.
Raskoš ljetnih aroma
Za još bogatiji okus, možeš koristiti male slatke cherry rajčice koje će dodati prekrasan vizualni element i vrhunski okus. Također, umjesto krem sira možeš koristiti kozji sir, mascarpone ili ricottu, ili čak dodati malo ribanog tvrdog sira poput gruyèrea ili parmezana za bogatiju aromu.
Ne gasi ekran dok kuham
Danska peciva sa sirom i talijanskim začinima
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krem sir
200
g
Talijanska mješavina začina
0,50
žličica
Češnjak u prahu
0,25
žličica
Sol
0,33
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Rajčica
3
kom
Lisnato tijesto
300
g
Jaje
1
kom
Parmezan
2
žlica
Svježi bosiljak
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200°C.
Obloži pladanj papirom za pečenje.
Obloži manji pladanj papirnatim ručnicima.
U zdjeli pomiješaj krem sir, talijanske začine, češnjak u prahu, sol i papar.
Nareži rajčice na kriške debljine oko 5 mm.
Stavi narezane rajčice na pladanj s papirnatim ručnicima 10 minuta da upiju višak vlage.
Umuti jaje za premaz.
Razvaljaj lisnato tijesto.
Izreži tijesto na 8 pravokutnika i stavi ih na pripremljeni pladanj.
Namaži smjesu od krem sira na lisnato tijeto, ostavljajući rub od 1 cm.
Premaži rubove tijesta umućenim jajetom.
Na svaki komad tijesta stavi po 2 kriške rajčice.
Stavi pladanj u pećnicu i peci 20-22 minute, dok tijesto ne naraste i postane zlatno.
Izvadi peciva iz pećnice i pusti ih da se hlade 10 minuta.
Prije posluživanja pospi svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim bosiljkom.