Recepti Kruh i pecivo 29. kolovoza 2024.

Ljetni "danci" sa sirom i talijanskim začinima

Kruh i pecivo
25 MIN
20 MIN
8
JEDNOSTAVNO
lisnato tijesto
Ljetni "danci" sa sirom i talijanskim začinima
foto: Instagram @honeycombhamilton
Tko kaže da danska peciva moraju biti slatka? Ljetni "danci" sa sirom i talijanskim začinima dokazuju suprotno!

U ukusnoj slanoj verziji danskih peciva, hrskavo lisnato tijesto obloženo je smjesom krem sira i začina te prekriveno kriškama sočne crvene rajčice.

Posut parmezanom i svježim bosiljkom, ovaj pravi ljetni zalogaj oduševit će tvoje nepce. I najbolje od svega, "danci" sa sirom i talijanskim začinima vrlo su jednostavni za pripremu i gotovi za manje od sat vremena.

Raskoš ljetnih aroma

Za još bogatiji okus, možeš koristiti male slatke cherry rajčice koje će dodati prekrasan vizualni element i vrhunski okus. Također, umjesto krem sira možeš koristiti kozji sir, mascarpone ili ricottu, ili čak dodati malo ribanog tvrdog sira poput gruyèrea ili parmezana za bogatiju aromu.

Ne gasi ekran dok kuham

Danska peciva sa sirom i talijanskim začinima
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krem sir 200 g
  • Talijanska mješavina začina 0,50 žličica
  • Češnjak u prahu 0,25 žličica
  • Sol 0,33 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Rajčica 3 kom
  • Lisnato tijesto 300 g
  • Jaje 1 kom
  • Parmezan 2 žlica
  • Svježi bosiljak 2 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200°C.


  2. Obloži pladanj papirom za pečenje.


  3. Obloži manji pladanj papirnatim ručnicima.


  4. U zdjeli pomiješaj krem sir, talijanske začine, češnjak u prahu, sol i papar.


  5. Nareži rajčice na kriške debljine oko 5 mm.


  6. Stavi narezane rajčice na pladanj s papirnatim ručnicima 10 minuta da upiju višak vlage.


  7. Umuti jaje za premaz.


  8. Razvaljaj lisnato tijesto.


  9. Izreži tijesto na 8 pravokutnika i stavi ih na pripremljeni pladanj.


  10. Namaži smjesu od krem sira na lisnato tijeto, ostavljajući rub od 1 cm.


  11. Premaži rubove tijesta umućenim jajetom.


  12. Na svaki komad tijesta stavi po 2 kriške rajčice.


  13. Stavi pladanj u pećnicu i peci 20-22 minute, dok tijesto ne naraste i postane zlatno.


  14. Izvadi peciva iz pećnice i pusti ih da se hlade 10 minuta.


  15. Prije posluživanja pospi svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim bosiljkom.


Isprobaj i ove recepte!

Možda vas zanima... Obožavamo ova proljetna lisnata peciva u slatkoj i slanoj varijanti Native sadržaj domaća peciva za burgere Možda vas zanima... Napravi predobra domaća peciva za burgere Recepti Mekana peciva s češnjakom Možda vas zanima... Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.