Recepti 12087 prikaza 13. studenoga 2019.

Ljubav na tanjuru: Kaiserschmarrn s umakom od jabuka

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladna jutra popravit će topli, slatki kaiserschmarrn s umakom od jabuka.

Kaisserschmarrn je tradicionalna austrijska slastica koja asocira na zimu, snijeg i kuhano vino. Ne moraš obilaziti europske advente ili odlaziti na skijanje kako bi uživala u ovom jelu, već ga vrlo lako možeš pripremiti i kod kuće. 

Trebat će ti 20-ak minuta, mikser, tavica i šalica gustog, mirisnog umaka od jabuka, odnosno apfelsafta. Naravno, kaiserschmarrn možeš poslužiti i uz različite vrste džemova, med, preljeve i svježe voće.

 

Možda vas zanima... Umak od jabuka slaže se sa slatkim i slanim tanjurima Recepti

 

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 6 žlica maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice šećera
  • Prstohvat soli
  • 120 g brašna
  • 240 ml mlijeka
  • 50 g grožđica
  • 3 žlice ruma ili vode
  • 250 g umaka od jabuke

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. U maloj posudici pomiješaj grožđice i rum.
  2. Tri bjelanjka izmiksaj u čvrst snijeg.
  3. Tri žumanjka izmiksaj s tri žlice otopljenog maslaca, ekstraktom vanilije, dvije žlice šećera i prstohvatom soli.
  4. U smjesu žumanjaka dodaj mlijeko, a potom i brašno i lagano miksaj.
  5. U smjesu žumanjaka umiješaj bjelanjke i promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  6. Na tavi zagrij jednu žlicu maslaca i ulij tijesto. Nakon tri minute dodaj ocijeđene grožđice i peci dok palačinka ne poprimi zlatnu boju s donje strane.
  7. Špatulom razdvoji na male komadiće i peci još par minuta.
  8. Dodaj preostale dvije žlice maslaca i dvije žlice šećera, pojačaj vatru i peci još nekoliko minuta, sve dok se šećer ne karamelizira.
  9. Pospi šećerom u prahu i serviraj uz poznati apfelsaft.

Uživajte!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Lina 12:03 13. Studeni 2019.

    Umak o kojemu je riječ nije Apfelsaft (to je SOK od jabuke) nego Apflemuss.. inače, recept je isti kao i šmarn od moje bake. zagrebački...