Recepti 13. listopada 2014.

Ljuta pileća krilca

Ljuta pileća krilca
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 329

Potrebno vam je

  • 8 kom pileća krilca
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žličica čili papričica
  • 300 g rajčica, crvena
  • 2 dl pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • bosiljak, vezica
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
  2. U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
  3. Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta. Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.

Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.