Recepti 07. siječnja 2017.

Ljuti pileći paprikaš za hladne dane

Paprikaš
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Po zimi, najbolje je jesti jela na žlicu

Ako još uvijek razmišljate što skuhati, ovo je odličan prijedlog. Može ga napraviti baš svatko, a užitak zasigurno neće izostati. Za malo jači i gušći paprikaš, dodajte malo crnog graha. Celer, luk, kukuruz, piletina - može li bolje? Mnoštvo dobrih sastojaka koji  se izvrsno slažu, a vama će pružiti pun lonac sreće i zadovoljstva. Poslužite ga s kukuruznim tortiljama, svježim baguetteom ili domaćim kruhom i uživajte!

Sastojci:

  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 280 g kukuruza šećerca
  • 2 stabljike celera, nasjeckane
  • 1 luk, narezan na debele kolutove
  • 2 mrkve, narezane na komadiće
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 340 ml pasirane rajčice
  • Sol, kim
  • 1 1/2 žličica chilli praha
  • 450 g otkoštenih pilećih prsa bez kože
  • 2 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 500 g pilećih zabataka
  • Kukuruzne tortilje, svježi kruh ili baguette

Priprema:

  1.  Staviti kukuruz, luk, celer, mrkvu i češnjak u slow cooker (ili obični lonac) 
  2. Uliti pasiranu rajčicu, posoliti, staviti kim i chilli te promiješati i zaliti temeljcem.
  3. Ravnomjerno rasporediti meso po povrću
  4. Poklopiti i kuhati 4 h (dok se meso ne skuha); ako nemate slow cooker, možete ovo napraviti u vatrostalnoj posudi i skuhati u pećnici na 200 stupnjeva (1 1/2 - 2 h)
  5. Kada je meso skuhano, istrgati ga na sitnije komadiće dvjema vilicama
  6. Poslužiti nakon što je odmorilo 10 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.