gastro postao
Po zimi, najbolje je jesti jela na žlicu
Ako još uvijek razmišljate što skuhati, ovo je odličan prijedlog. Može ga napraviti baš svatko, a užitak zasigurno neće izostati. Za malo jači i gušći paprikaš, dodajte malo crnog graha. Celer, luk, kukuruz, piletina - može li bolje? Mnoštvo dobrih sastojaka koji se izvrsno slažu, a vama će pružiti pun lonac sreće i zadovoljstva. Poslužite ga s kukuruznim tortiljama, svježim baguetteom ili domaćim kruhom i uživajte!
Sastojci:
- 2 krumpira, narezana na kockice
- 280 g kukuruza šećerca
- 2 stabljike celera, nasjeckane
- 1 luk, narezan na debele kolutove
- 2 mrkve, narezane na komadiće
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 340 ml pasirane rajčice
- Sol, kim
- 1 1/2 žličica chilli praha
- 450 g otkoštenih pilećih prsa bez kože
- 2 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 500 g pilećih zabataka
- Kukuruzne tortilje, svježi kruh ili baguette
Priprema:
- Staviti kukuruz, luk, celer, mrkvu i češnjak u slow cooker (ili obični lonac)
- Uliti pasiranu rajčicu, posoliti, staviti kim i chilli te promiješati i zaliti temeljcem.
- Ravnomjerno rasporediti meso po povrću
- Poklopiti i kuhati 4 h (dok se meso ne skuha); ako nemate slow cooker, možete ovo napraviti u vatrostalnoj posudi i skuhati u pećnici na 200 stupnjeva (1 1/2 - 2 h)
- Kada je meso skuhano, istrgati ga na sitnije komadiće dvjema vilicama
- Poslužiti nakon što je odmorilo 10 minuta.
Dobar tek!