Recepti 07. siječnja 2017.

Ljuti pileći paprikaš za hladne dane

Paprikaš
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Po zimi, najbolje je jesti jela na žlicu

Ako još uvijek razmišljate što skuhati, ovo je odličan prijedlog. Može ga napraviti baš svatko, a užitak zasigurno neće izostati. Za malo jači i gušći paprikaš, dodajte malo crnog graha. Celer, luk, kukuruz, piletina - može li bolje? Mnoštvo dobrih sastojaka koji  se izvrsno slažu, a vama će pružiti pun lonac sreće i zadovoljstva. Poslužite ga s kukuruznim tortiljama, svježim baguetteom ili domaćim kruhom i uživajte!

Sastojci:

  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 280 g kukuruza šećerca
  • 2 stabljike celera, nasjeckane
  • 1 luk, narezan na debele kolutove
  • 2 mrkve, narezane na komadiće
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 340 ml pasirane rajčice
  • Sol, kim
  • 1 1/2 žličica chilli praha
  • 450 g otkoštenih pilećih prsa bez kože
  • 2 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 500 g pilećih zabataka
  • Kukuruzne tortilje, svježi kruh ili baguette

Priprema:

  1.  Staviti kukuruz, luk, celer, mrkvu i češnjak u slow cooker (ili obični lonac) 
  2. Uliti pasiranu rajčicu, posoliti, staviti kim i chilli te promiješati i zaliti temeljcem.
  3. Ravnomjerno rasporediti meso po povrću
  4. Poklopiti i kuhati 4 h (dok se meso ne skuha); ako nemate slow cooker, možete ovo napraviti u vatrostalnoj posudi i skuhati u pećnici na 200 stupnjeva (1 1/2 - 2 h)
  5. Kada je meso skuhano, istrgati ga na sitnije komadiće dvjema vilicama
  6. Poslužiti nakon što je odmorilo 10 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.