gastro postao
Uz ovo jelo krenut ćete na gastronomsko putovanje s kojega se nećete htjeti vratiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 62
Potrebno vam je
- 30 g maslac, slani
- 1 kom limun
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 1 čaša riblji temeljac
- 2 žlica estragon
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 filet losos
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Preljev: istopite maslac na laganoj vatri, dodajte koru limuna, brašno i riblju juhu. Stalno miješajte.
- U međuvremenu izmiksajte žumanjak s vrhnjem, mlijekom, malo soli i papra i pomiješajte s preljevom. Dodajte estragon i skinite s vatre, ali ostavite na toplom.
- Pripremite losos i poredajte ga u vatrostalnu posudu premazanu uljem. Pecite ga pola sata na 200 stupnjeva C, s tim da ga nakon 15 minuta morate okrenuti na drugu stranu.
- Posolite, popaprite, prelijte preljevom.
Uz ovo jelo krenut ćete na gastronomsko putovanje s kojega se nećete htjeti vratiti