Recepti 13. listopada 2014.

Losos s preljevom od estragona

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovo jelo krenut ćete na gastronomsko putovanje s kojega se nećete htjeti vratiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 62

Potrebno vam je

  • 30 g maslac, slani
  • 1 kom limun
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 1 čaša riblji temeljac
  • 2 žlica estragon
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 filet losos
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Preljev: istopite maslac na laganoj vatri, dodajte koru limuna, brašno i riblju juhu. Stalno miješajte.
  2. U međuvremenu izmiksajte žumanjak s vrhnjem, mlijekom, malo soli i papra i pomiješajte s preljevom. Dodajte estragon i skinite s vatre, ali ostavite na toplom.
  3. Pripremite losos i poredajte ga u vatrostalnu posudu premazanu uljem. Pecite ga pola sata na 200 stupnjeva C, s tim da ga nakon 15 minuta morate okrenuti na drugu stranu.
  4. Posolite, popaprite, prelijte preljevom.

Uz ovo jelo krenut ćete na gastronomsko putovanje s kojega se nećete htjeti vratiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.