gastro postao
Usitnite pečeni losos i pirjajte ga sa zobenim vrhnjem
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 644
Potrebno vam je
- 200 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 250 g losos
- 1 dl vino bijelo
- 1 dl zobeno vrhnje
- 1 list peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tjesteninu skuhati u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju
- Losos peći u tavi na žlici zagrijanog ulja oko 1 minute, a zatim ih okrenuti na drugu stranu i peći dok ne promijeni boju. Zatim losos izvaditi iz tave i očistiti od kostiju i kože te usitniti na manje komade.
- U istoj posudi od pečenja lososa pirjati luk dok posmeđi pa dodati pečeni losos.
- Zaliti vinom ili vodom i pokriti posudu. Kuhati još par minuta pa dodati vrhnje i ponovno zakuhati do vrenja.
- U međuvremenu skuhati tjesteninu, dodati u posudu sa lososom i promiješati sastojke. Začiniti solju i paprom te posipati nasjeckanim peršinom.