Recepti 13. listopada 2014.

Losos u bijelom umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Usitnite pečeni losos i pirjajte ga sa zobenim vrhnjem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 644

Potrebno vam je

  • 200 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 250 g losos
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 dl zobeno vrhnje
  • 1 list peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhati u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju
  2. Losos peći u tavi na žlici zagrijanog ulja oko 1 minute, a zatim ih okrenuti na drugu stranu i peći dok ne promijeni boju. Zatim losos izvaditi iz tave i očistiti od kostiju i kože te usitniti na manje komade.
  3. U istoj posudi od pečenja lososa pirjati luk dok posmeđi pa dodati pečeni losos.
  4. Zaliti vinom ili vodom i pokriti posudu. Kuhati još par minuta pa dodati vrhnje i ponovno zakuhati do vrenja.
  5. U međuvremenu skuhati tjesteninu, dodati u posudu sa lososom i promiješati sastojke. Začiniti solju i paprom te posipati nasjeckanim peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.