gastro postao
Bogata jesenska juha s dvije vrste gljiva
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 172
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 150 g vrganj
- 50 g sušeni vrganji
- 50 g bukovače
- 1 kom krumpir, zreli
- 100 g suho meso
- 2 žlica ječmena kaša
- 1 žličica paprika u prahu
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
- 1 žlica ulje, biljno
Priprema
- Na ulju propirjajte luk. Kad omekša, dodajte vrganje i šumske bukovače te sušene vrganje, koje prethodno namočite u vodi. Posolite i pirjajte desetak minuta dok tekućina ne ispari.
- Pospite crvenom mljevenom paprikom i brašnom te dodajte ječmenu kašu, krumpir i suho meso narezane na kockice. Kratko popecite i podlijte vodom pa kuhajte dok krumpir i kaša ne omekšaju. Na kraju začinite i poslužite toplo.