Recepti 10. listopada 2014.

Lovačka juha s vrganjima, šumskim bukovačama, ječmenom kašom, krumpirom i suhim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata jesenska juha s dvije vrste gljiva

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 172

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 150 g vrganj
  • 50 g sušeni vrganji
  • 50 g bukovače
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 100 g suho meso
  • 2 žlica ječmena kaša
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Na ulju propirjajte luk. Kad omekša, dodajte vrganje i šumske bukovače te sušene vrganje, koje prethodno namočite u vodi. Posolite i pirjajte desetak minuta dok tekućina ne ispari.
  2. Pospite crvenom mljevenom paprikom i brašnom te dodajte ječmenu kašu, krumpir i suho meso narezane na kockice. Kratko popecite i podlijte vodom pa kuhajte dok krumpir i kaša ne omekšaju. Na kraju začinite i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.