Recepti 13. listopada 2014.

Lungić od vepra s gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Gljive kao simbol jeseni odlično pašu uz najkvalitetniji komad svinjskog mesa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 926

Potrebno vam je

  • 500 g turšija
  • 1000 g svinjetina,srednje masna
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 300 g vrganj
  • 30 g maslac, slani
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 5 g češnjak
  • 80 ml prošek
  • 20 g senf
  • 20 g mast svinjska, nesoljena
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Lungiće narezati po pola po dužini i začiniti senfom, solju i paprom.
  2. Poriluk oprati i narezati na trakice te na srednje vrućem maslacu lagano popržiti dok se ne zacakli, dodati gljive narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće, posoliti, popapriti i podliti s malo prošeka, lagano dinstati dok ne ispari višak sokova.
  3. Na vrućoj masti lagano zapeći lungiće s obje strane te na njih dodati gljive i sve zajedno lagano prodinstati dok se sokovi ne objedine.
  4. Začiniti s par kapi limuna.

Gljive kao simbol jeseni odlično pašu uz najkvalitetniji komad svinjskog mesa

Izvor Grgur Bakšić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.