gastro postao
Gljive kao simbol jeseni odlično pašu uz najkvalitetniji komad svinjskog mesa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 926
Potrebno vam je
- 500 g turšija
- 1000 g svinjetina,srednje masna
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 300 g vrganj
- 30 g maslac, slani
- 200 g poriluk (cijeli)
- 5 g češnjak
- 80 ml prošek
- 20 g senf
- 20 g mast svinjska, nesoljena
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Lungiće narezati po pola po dužini i začiniti senfom, solju i paprom.
- Poriluk oprati i narezati na trakice te na srednje vrućem maslacu lagano popržiti dok se ne zacakli, dodati gljive narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće, posoliti, popapriti i podliti s malo prošeka, lagano dinstati dok ne ispari višak sokova.
- Na vrućoj masti lagano zapeći lungiće s obje strane te na njih dodati gljive i sve zajedno lagano prodinstati dok se sokovi ne objedine.
- Začiniti s par kapi limuna.
Gljive kao simbol jeseni odlično pašu uz najkvalitetniji komad svinjskog mesa
Izvor Grgur Bakšić