Recepti 13. listopada 2014.

Mačka s graškom

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ovoj ribi neobična imena, ali zato iznenađujuće dobrog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 330

Potrebno vam je

  • 1000 g mačka
  • 500 g grašak zeleni, u zrnu
  • 100 g luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.25 l vino bijelo
  • 1 žlica ulje kukuruzno
  • 30 g peršin, list
  • sol

Priprema

  1. Ostrugati s mačke ljuskice, izvaditi joj iznutrice, oprati je i narezati na odreske dužine oko četiri centimetra.
  2. Kad na ulju povene luk, dodati odreske, grašak, smrvljenu papričicu, posoliti pa neka se prži nekoliko minuta.
  3. Preliti nakon toga vinom i ostaviti na umjerenoj vatri još oko dvadeset minuta.

Uživajte u ovoj ribi neobična imena, ali zato iznenađujuće dobrog okusa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.