Recepti 191 prikaza 13. listopada 2014.

Maki sushi s tunom

Maki sushi s tunom
Pripremite kalifornijsku verziju začinjenih sushi maki rolica s povrćem koje jelu daje svježinu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 226

Potrebno vam je

  • 2 kom tuna, konz. u ulju
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.10 l rižin ocat
  • šećer, kristal
  • 0.03 l mirin
  • 4 kom nori alge
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom limun
  • 2 kom mladi luk
  • 300 g đumbir,ukiseljeni
  • 0.10 l soja umak
  • 0.10 l čili umak
  • 20 g majoneza
  • klice rotkvice
  • klice misuna

Priprema

  1. Sushi rižu tri puta isperite u vodi, trljajući zrnca da isperete što više glutena. Kuhajte ju poklopljenu u vodi u omjeru 1:1, 8-10 minuta na laganoj vatri. Rižu ne mješajte za vrijeme kuhanja.
  2. Poslije kuhanja, rižu pustite još 10 minuta u poklopljenom loncu da miruje. Gotovu rižu istresite u plitku posudu i pustite da se hladi. Pazite da kuhana zrnca riže ostanu cijela.
  3. Napravite Sushi Zu, začinsku tekućinu s kojom ćete začiniti rižu: rižin ocat, Mirin, 2 žlice šećera i mala žličica soli. Kratko zagrijte da se šećer otopi i prelijte preko riže koja je dosegla sobnu temperaturu. Drvenom špahtlom ili žlicom nježno promiješajte začinjenu rižu, jako pazite da ne drobite zrnca.
  4. Tunjevinu Rio Mare Tonno al Naturale procijedite kroz cjedilo i začinite s majonezom, Sriracha Hot Chili umakom, limunovim sokom, soli i paprom. Krastavac operite i narežite na duge trake, a koristite samo vanjski mesnati dio. Mladi luk operite i odrežite gornji zeleni dio, koji ćete koristiti. Pomiješajte klice rotkvica i misuna. Procijedite ukiseljene listiće đumbira.
  5. Nori algu tostirajte na otvorenom plamenu i stavite glatku stranu na makisu (bambusova prostirka za rolanje sushija). Dobro namočite ruke, uzmite rižu i prostrite ju po algi. Rižu nanesite u sloju debljine oko 1 cm, čak i manje. Četvrtinu alge ostavite nepokrivenu rižom. Na rižu stavljajte trakice krastavca, ukiseljene listiće đumbira, začinjenu tunjevinu, zelenu traku mladog luka i prekrijte ju klicama. Zarolajte da dobijete lijepu čvrstu rolicu, koju režite na 6 ili 8 komada, ovisno o debljini rolice koju ste dobili.

Pripremite kalifornijsku verziju začinjenih sushi maki rolica s povrćem koje jelu daje svježinu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.