gastro postao
Pripremite kalifornijsku verziju začinjenih sushi maki rolica s povrćem koje jelu daje svježinu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 226
Potrebno vam je
- 2 kom tuna, konz. u ulju
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 0.10 l rižin ocat
- šećer, kristal
- 0.03 l mirin
- 4 kom nori alge
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom limun
- 2 kom mladi luk
- 300 g đumbir,ukiseljeni
- 0.10 l soja umak
- 0.10 l čili umak
- 20 g majoneza
- klice rotkvice
- klice misuna
Priprema
- Sushi rižu tri puta isperite u vodi, trljajući zrnca da isperete što više glutena. Kuhajte ju poklopljenu u vodi u omjeru 1:1, 8-10 minuta na laganoj vatri. Rižu ne mješajte za vrijeme kuhanja.
- Poslije kuhanja, rižu pustite još 10 minuta u poklopljenom loncu da miruje. Gotovu rižu istresite u plitku posudu i pustite da se hladi. Pazite da kuhana zrnca riže ostanu cijela.
- Napravite Sushi Zu, začinsku tekućinu s kojom ćete začiniti rižu: rižin ocat, Mirin, 2 žlice šećera i mala žličica soli. Kratko zagrijte da se šećer otopi i prelijte preko riže koja je dosegla sobnu temperaturu. Drvenom špahtlom ili žlicom nježno promiješajte začinjenu rižu, jako pazite da ne drobite zrnca.
- Tunjevinu Rio Mare Tonno al Naturale procijedite kroz cjedilo i začinite s majonezom, Sriracha Hot Chili umakom, limunovim sokom, soli i paprom. Krastavac operite i narežite na duge trake, a koristite samo vanjski mesnati dio. Mladi luk operite i odrežite gornji zeleni dio, koji ćete koristiti. Pomiješajte klice rotkvica i misuna. Procijedite ukiseljene listiće đumbira.
- Nori algu tostirajte na otvorenom plamenu i stavite glatku stranu na makisu (bambusova prostirka za rolanje sushija). Dobro namočite ruke, uzmite rižu i prostrite ju po algi. Rižu nanesite u sloju debljine oko 1 cm, čak i manje. Četvrtinu alge ostavite nepokrivenu rižom. Na rižu stavljajte trakice krastavca, ukiseljene listiće đumbira, začinjenu tunjevinu, zelenu traku mladog luka i prekrijte ju klicama. Zarolajte da dobijete lijepu čvrstu rolicu, koju režite na 6 ili 8 komada, ovisno o debljini rolice koju ste dobili.
Pripremite kalifornijsku verziju začinjenih sushi maki rolica s povrćem koje jelu daje svježinu