Recepti 13. listopada 2014.

Malo drugačiji rižoto

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva verzija ječma, luka i batata za nešto drugačiji obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 70

Potrebno vam je

  • 1 l pileći temeljac
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom ljutika
  • 1 kom batat
  • 1 šalica ječmena kaša
  • 50 g cheddar
  • 400 g blitva
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ječam namočiti u vodi preko noći ili nekoliko sati prije pripreme.
  2. Temeljac zagrijati do vrenja i održavati ga vrućim na laganoj vatri.
  3. U većoj posudi otopiti maslac na žlici maslinovog ulja. Dodati luk i pirjati dok omekša, oko 2 minute. Zatim dodati izrezani batat, promiješati, poklopiti i kuhati na slaboj do srednje jakoj vatri 15-ak min, povremeno miješajući.
  4. Kada batat postane mekan, dodati namočeni i isprani ječam, dobro promiješati i postupno dodavati temeljac. Svaki put nakon dodavanja temeljca dobro promiješati „rižoto“ da smjesa bude gusta. Postupak ponavljati dok se ječam potpuno ne skuha i postane mekan, otprilike 25 min.
  5. Batat djelomično (ili potpuno) usitniti vilicom pa umiješati naribani sir.
  6. U međuvremenu skuhati blitvu u slanoj vodi, 6 do 8 min, pa ocijediti. Posudu zatim posušiti, dodati žlicu maslinovog ulja i usitnjeni češnjak pa pirjati 1-2 min, dok češnjak pusti aromu i počne dobivati boju. Zatim dodati blitvu i dobro promiješati pa držati na toplom.

Zanimljiva verzija ječma, luka i batata za nešto drugačiji obrok

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.