Nema boljeg od slasnog snacka za opuštanje – fine masline i uz to neki fini aperitiv s vermutom, vino ili pivo… Volimo masline u raznim jelima, kao dodatak platama, ali i kao fino slankasto-gorkasto predjelo uz omiljeno piće.
Grickanje maslina (baš kao i čipsa) uz omiljeno piće dio je španjolske tapas kulture te talijanske aperitivo kulture. U tom slasnom običaju možeš uživati zasebno (na kraju radnog dana ili ugodne večeri), ali može postati i početak nezaboravnog obroka, kao jednostavno ali ukusno predjelo.
Masline obogaćene novim okusima
Donosimo novi viralni hit, marinirane masline, koje omiljenom mediteranskom plodu daju novo bogatstvo okusa i pretvaraju ga u ukusno i slasno predjelo.
Sve je gotovo za samo nekoliko minuta, a rezultat je izuzetno ukusan i pozitivno će iznenaditi tvoje goste. Donosimo recept blogerice Yaidy Santiago, koja objavljuje jednostavne, zdrave, brze i ukusne recepte (dakle, idealna kombinacija 😉).
Mariniranje maslina - korak po korak
Ovo je njezin način mariniranja maslina, objašnjen korak po korak…
- Uzmi staklenku maslina i ocijedi tekućinu.
- Dodaj poštenu količinu maslinova ulja.
- Nasjeckaj češnjak nasitno i dodaj ga u staklenku, zajedno s nasjeckanim svježim ružmarinom, pahuljice slatke crvene paprike i svježe cijeđenim sokom od limuna.
- Možeš dodati i sir narezan na kockice (preporučujemo paški ili parmezan, ali funkcioniraju i drugi sirevi) te ljute papričice. Također, dobrodošlo je i drugo svježe začinsko bilje.
- Yaidy zna staviti i sušene rajčice, cijele češnjeve češnjaka, cijele čili papričice…
- Dobro sve izmiješaj, dobro zatvori poklopac na staklenci i staklenku snažno protresi kako bi se svi sastojci što bolje proželi.
- Drži u hladnjaku preko noći prije posluživanja.
Ovako pripremljene masline mogu stajati u hladnjaku do 2 tjedna, no vjeruj nam, nestat će puno brže.
I pitanje za kraj – koje je piće tvoj idealan pairing uz ove prefine masline?