Recepti 19. veljače 2024.

Mariniraj masline i dobit ćeš genijalno predjelo!

masline
Marinirane masline odlično su predjelo - same ili uz druge dodatke foto: Engin Akyurt/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Masline su same po sebi preukusne, no što ako poželimo dodati im i neke nove okuse? Imamo super slasnu ideju!

Nema boljeg od slasnog snacka za opuštanje – fine masline i uz to neki fini aperitiv s vermutom, vino ili pivo… Volimo masline u raznim jelima, kao dodatak platama, ali i kao fino slankasto-gorkasto predjelo uz omiljeno piće.

Grickanje maslina (baš kao i čipsa) uz omiljeno piće dio je španjolske tapas kulture te talijanske aperitivo kulture. U tom slasnom običaju možeš uživati zasebno (na kraju radnog dana ili ugodne večeri), ali može postati i početak nezaboravnog obroka, kao jednostavno ali ukusno predjelo.

 

Možda vas zanima... Tapas - Španjolska u jednom zalogaju Špajza Možda vas zanima... Tri vrste tapasa koje će oduševiti baš svakoga Recepti

 

Masline obogaćene novim okusima

Donosimo novi viralni hit, marinirane masline, koje omiljenom mediteranskom plodu daju novo bogatstvo okusa i pretvaraju ga u ukusno i slasno predjelo.

Sve je gotovo za samo nekoliko minuta, a rezultat je izuzetno ukusan i pozitivno će iznenaditi tvoje goste. Donosimo recept blogerice Yaidy Santiago, koja objavljuje jednostavne, zdrave, brze i ukusne recepte (dakle, idealna kombinacija 😉).

masline | Author: The HK Photo Company/Unsplash Marinirane masline - elegantan način posluživanja foto: The HK Photo Company/Unsplash

Mariniranje maslina - korak po korak

Ovo je njezin način mariniranja maslina, objašnjen korak po korak…

  1. Uzmi staklenku maslina i ocijedi tekućinu.
  2. Dodaj poštenu količinu maslinova ulja.
  3. Nasjeckaj češnjak nasitno i dodaj ga u staklenku, zajedno s nasjeckanim svježim ružmarinom, pahuljice slatke crvene paprike i svježe cijeđenim sokom od limuna.
  4. Možeš dodati i sir narezan na kockice (preporučujemo paški ili parmezan, ali funkcioniraju i drugi sirevi) te ljute papričice. Također, dobrodošlo je i drugo svježe začinsko bilje.
  5. Yaidy  zna staviti i sušene rajčice, cijele češnjeve češnjaka, cijele čili papričice…
  6. Dobro sve izmiješaj, dobro zatvori poklopac na staklenci i staklenku snažno protresi kako bi se svi sastojci što bolje proželi.
  7. Drži u hladnjaku preko noći prije posluživanja.

Ovako pripremljene masline mogu stajati u hladnjaku do 2 tjedna, no vjeruj nam, nestat će puno brže.

I pitanje za kraj – koje je piće tvoj idealan pairing uz ove prefine masline?

masline | Author: Kier In Sight Archives/Unsplash Masline - omiljen mediteranski plod foto: Kier In Sight Archives/Unsplash

 

Možda vas zanima... Brze ideje za pripremu jela s maslinama Špajza Negroni Možda vas zanima... Negroni - omiljeni talijanski aperitiv Recepti robert de niro, martini Možda vas zanima... Kako je Robert de Niro u modu vratio klasični martini Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.