gastro postao
Raznolikost maslina omogućuje njihovo svestrano uživanje kao predjelo, začin, dio umaka, sastojak salata, tjestenina, gulaša i naravno kao neizostavan dio omiljenog Martinija.
Masline mogu zadovoljiti svako nepce bilo da preferiraš slatke, slatke, gorke ili ljute okuse.
Slijede brze i maštovite ideje za pripremu jela s maslinama.
- Dodaj nasjeckane masline kuhanoj integralnoj tjestenini i pomiješaj sa sušenim ili svježim rajčicama, maslinovim uljem, feta sirom i začinskim biljem po želji.
- Mješavinu zgnječenih crnih maslina i cherry rajčica namaži na tostirani kruh koji je prethodno premazan češnjakom. Sve poprskaj maslinovim uljem.
- Pripremi lagano predjelo tako da izdubiš rajčice i napuniš ih smjesom kuhane riže, češnjaka, nasjeckanih zelenih maslina, nasjeckano mesom rajčice, limunovim sokom i sjeckanim bosiljkom i peršinom.
- "Oživi" umak od rajčice ili chilli umak dodatkom crnih maslina, kapara i nasjeckanih fileta inćuna.
- Kao dodatak kuhanom povrću pomiješaj zelene i crne masline, crveni luk, češnjak, crvenu papriku i rajčice.
- Jadranske lignje možeš pripremiti lagano pirjajući na maslinovom ulju uz dodatak kuhanih maslina.
- Napravi toplo-hladnu salatu aranžirajući kuhani grah i krumpir, s crnim maslinama, prepolovljenim cherry rajčicama, kuhanim jajima i komadićima tune. Začini po želji.
Uživaj u maslinama!