Bogata proteinima – piletina s brusnicama na kriškama jabuke savršen je lagani obrok!
Priprema pileće salate s brusnicama na kriškamajabuke savršen je način za uživanje u slatkom, hrskavom i proteinski bogatom obroku. Ova ukusna kombinacija - zalogaji od piletine, jabuka i brusnica - predstavljaju savršen balans slatkog, kiselkastog i kremastog, a priprema je jednostavna i brza.
Zašto odabrati ovu salatu?
Ova salata je idealna kao lagan i hranjiv ručak. Piletina, odnosno pileća prsa osiguravaju visok udio proteina, neophodnih za održavanje mišićne mase i sitosti, a kriške jabuke izvrsna su niskokalorična alternativa kruhu, savršena za one koji žele smanjiti unos ugljikohidrata ili izbjegavaju gluten.
I brusnice daju poseban okus, slatkoću, i vrijedne sastojke. Salatu možeš čuvati u hladnjaku do 3 dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Ne gasi ekran dok kuham
Piletina s brusnicama na kriškama jabuke
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileći temeljac
0,25
šalica
Celer
0,25
šalica
Kuhana pileća prsa
240
g
Majoneza
3
žlica
Sušene brusnice
1
žlica
Luk
1
žlica
Jabuka
2
kom
Postupak
U srednjoj zdjeli pomiješaj nasjeckanu piletinu, nasjeckani celer, majonezu, pileći temeljac, brusnice i nasjeckani (ljubičasti) luk. Dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Po potrebi dodaj sol i papar.
Jabuke nareži na kriške debljine oko 0,5 cm i odstrani sjemenke. Ako ih ne planiraš odmah poslužiti, premaži ih limunovim sokom kako bi zadržale svježinu i spriječile tamnjenje.
Na svaku krišku jabuke dodaj obilnu količinu pileće salate i posluži odmah.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
439 kcal
21 %
MASTI
20,00 g
27 %
KOLESTEROL
0,11 g
0 %
UH
30,00 g
10 %
PROTEINI
36,00 g
72 %
Posluži hladno, uz dodatak svježih kriški jabuke, malo maslinova ulja i prstohvat soli za još bolji okus.