gastro postao
Samo 20 minuta u pećnici potrebno je da uživate u slatkim sezonskim zalogajima...
Jednostavan jesenski kolač spaja divne medene okuse s jabukom i orasima u samo pola sata. Tako pripremljen, idealna je poslastica za uživanje uz toplu kavu ili čaj za vrijeme jesenskih popodneva.
Orahe možete zamijeniti nekim drugim orašastim plodovima, a na kraju kolač možete posipati šećerom u prahu.
Potrebno vam je:
- 250 g meda
- 100 g šećera
- 250 g brašna
- 100 g maslaca
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ruma
- 2 žličice cimeta
- Malo klinčića
- 1 šalica oraha
- 2 jabuke
Priprema:
- U posudi izmiješajte med s maslacem pa zagrijte da se otopi.
- Dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i dobro izmiješajte.
- Kad se poveže, dodajte jedan po jedan žumanjak, rum, klinčić, žličicu cimeta i snijeg od bjelanjaka koje ste istukli nakon što ste ih odvojili od žumanjaka.
- Ostavite tijesto da se "odmori" najmanje sat vremena.
- Za to vrijeme naribajte jabuke, začinite ih limunovim sokom i malo cimeta.
- Smjesu stavite u kalup, pospite ribanim jabukama i nasjeckanim orasima, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180°c oko 20 minuta.
Dobar tek!