Recepti 03. listopada 2014.

Mediteranski tart

Mediteranski tart
gastro postao gastro.24sata.hr
Čarobni mirisi i okusi Mediterana, zarobljeni u neodoljivom tartu definitivni je ljetni hit čitateljice Ivane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 332

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 130 g maslac, slani
  • voda

Nadjev

  • 3 kom jaje kokošje
  • 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 10 kom masline, crne
  • 200 g rajčice, cherry
  • 125 g mozzarella

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol i hladan maslac narezan na listiće. Vršcima prstiju razmrvite maslac u brašnu, dodajte vodu i zamijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku oko 45 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup (Ø 26) i rasporedite po dnu i stranicama kalupa. Površinu nabodite vilicom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190 °C oko 15 minuta.
  3. Jaja i kiselo vrhnje umutite pjenjačom, dodajte sol, papar i začine. Maslinama izvadite koštice pa prepolovite (ili narežite), rajčice prepolovite, a mozzarellu narežite na ploške.
  4. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu. Sve prelijte smjesom jaja i vratite u pećnicu i pecite još 30–35 minuta.

Izvor Ivana Katić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.