Recepti 13. listopada 2014.

Meksička rebarca u umaku chipotle

Meksička rebarca u umaku chipotle
gastro postao gastro.24sata.hr
Meksički umak stvoren za umakanje toplog kukuruznog kruha ili tortilje

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 885

Potrebno vam je

  • 2000 g svinjska rebrica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 l pivo
  • 2 kom čili papričica
  • 1 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Luk i češnjak očistite. Luk nasjeckajte, a češnjak zgnječite.
  2. Papričice očistit oed sjemenki i sitno nasjeckajte. Rebarca dobro posolite. U velikoj tavi dobro zagrijete ulje i u turama pržite meso s obje strane oko 15 minuta.
  3. Meso premjestite na tanjur. Na istom ulju popržite luk i češnjak oko 5 minuta. Rebarca vratite u tavu pa ulijte pivo i dodajte papričice.
  4. Pustite da zavre pa smanjite vatru. Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša.

Meksički umak stvoren za umakanje toplog kukuruznog kruha ili tortilje

Izvor "Kuhinje svijeta - Meksička kuharica", Mozaik i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.