gastro postao
Meksički umak stvoren za umakanje toplog kukuruznog kruha ili tortilje
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 885
Potrebno vam je
- 2000 g svinjska rebrica
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 4 režanj češnjak
- 0.50 l pivo
- 2 kom čili papričica
- 1 kom luk ,crveni
Priprema
- Luk i češnjak očistite. Luk nasjeckajte, a češnjak zgnječite.
- Papričice očistit oed sjemenki i sitno nasjeckajte. Rebarca dobro posolite. U velikoj tavi dobro zagrijete ulje i u turama pržite meso s obje strane oko 15 minuta.
- Meso premjestite na tanjur. Na istom ulju popržite luk i češnjak oko 5 minuta. Rebarca vratite u tavu pa ulijte pivo i dodajte papričice.
- Pustite da zavre pa smanjite vatru. Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša.
Meksički umak stvoren za umakanje toplog kukuruznog kruha ili tortilje
Izvor "Kuhinje svijeta - Meksička kuharica", Mozaik i 24 sata