Meksička salata od kukuruza odlično funkcionira uz roštilj, ali i kao dodatak u tacosima. Imamo odličan recept!
Meksička salata od kukuruza može se kušati na gotovo svakom štandu ulične hrane u Meksiku, a jedno je od onih jela koje je puno veličanstvenije nego svaki njezin sastojak posebno. Prženi slatki kukuruz u kombinaciji s kremastim preljevom ljutkasto-dimljenog okusa, osvježavajući mladi luk i listići korijandera odlična su kombinacija, idealna za ljeto!
Meksička salata od kukuruza odlično je ljetno jelo koje super ide uz meso s roštilja, ali je i super dodatak tacosima i tortiljama. Super ide i uz guacamole umak, domaću meksičku salsu, pileće tacose...
Donosimo recept - jer meksička salata od kukuruza se ne propušta!
Meksička salata od kukuruza
foto: Vegan Huggs/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Meksička salata od kukuruza
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
2
žlica
Kukuruz iz konzerve
4
šalica
Sol
Mladi luk
1
svežanj
Jalapeño papričica
1
kom
Korijander - listići
0,50
šalica
Cotija sir
0,25
šalica
Kiselo vrhnje - punomasno
2
žlica
Majoneza
2
žlica
Sok od limete
2
žlica
Dimljena paprika
0,50
žličica
Postupak
U velikoj neprijanjajućoj tavi na srednjoj vatri ugrij ulje. Dodaj kukuruz (iz konzerve ili svježi), dodaj 1 žličicu soli. Dobro promiješaj.
Prži bez miješanja dok kukuruz lagano ne pougljeni s jeden strane - oko 2 minute. Natsavi pržiti, uz povremeno protresanje tave, dok s kukuruz dobro ne zapeče, 8-10 minuta. Prebaci u zdjelu.
Prđenom kukuruzu dodaj nasjeckani mladi luk, listiće svježeg korijanderam cotija sir (ili neki drugi sličan sir, dobra zamjena je feta sir), kiselo vrhnje, majonezu, sok od limete i dimljenu papriku i sve dobro izmiješaj.
Kušaj i dodaj još soli ako je potrebno.
Salatu posluži posutu s još malo nasjeckanih listića svježeg korijandera i pospi s još malo dimljene paprike,
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
324 kcal
16 %
MASTI
18,00 g
25 %
KOLESTEROL
0,14 g
0 %
UH
36,00 g
13 %
PROTEINI
7,00 g
14 %
Meksička salata od kukuruza može stajati, dobro pokrivena, u hladnjaku do 4 dana. Prije posluživanja treba je neko vrijeme držati van hladnjaka, kako bi postigla sobnu temperaturu.