Recepti Koktel 05. rujna 2024.

MEKSIČKI MARTINI Savršen spoj margarite i martinija

Koktel
5 MIN
0 MIN
1
JEDNOSTAVNO
koktel, meksički martini
Meksički martini
foto: The Feedfeed/Pinterest
Uživaj u meksičkom martiniju, osvježavajućem koktelu koji donosi dašak tex-mex kulture u tvoj dom

Kada pomisliš na margaritu, vjerojatno ti prvo padne na pamet solju obrubljena čaša i osvježavajući okus limete. No u Austinu u Teksasu postoji poseban koktel koji podiže iskustvo uživanja u koktelima na potpuno novu razinu – meksički martini. Ovo piće, koje korijene vuče iz 1980-ih, danas je nezaobilazan dio tex-mex kulture.

robert de niro, martini Možda vas zanima... Kako je Robert de Niro u modu vratio klasični martini Špajza

Meksički martini je zapravo klasična margarita s twistom – salamurom od maslina koja stvara savršen balans između kiselosti limete i slatkoće naranče. Iako se može naći u većini tex-mex restorana u Austinu, izvan toga grada ovaj koktel je relativno nepoznat. No jednom kada ga probaš, teško ćeš se vratiti običnoj margariti...

masline | Author: Kier In Sight Archives/Unsplash Masline foto: Kier In Sight Archives/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Meksički martini
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol 2 žličica
  • Limeta 1 kom
  • Naranča 0,50 kom
  • Tekila 60 ml
  • Liker od naranče 30 ml
  • Salamura od maslina 15 ml
  • Led
  • Masline
Postupak
  1. Na mali plitki tanjur pospi dvije žličice soli. Prereži limetu na pola i jednu krišku iskoristi za vlaženje ruba čaše za martini. Obrni čašu i lagano je okreći na tanjuru kako bi sol obložila rub čaše. Stavi čašu u hladnjak ili zamrzivač na barem 5 minuta da se rashladi.


  2. Iscijedi preostale kriške limete dok ne dobiješ 30 ml soka i ulij ga u shaker. Iscijedi polovicu naranče dok ne dobiješ 20 ml soka i dodaj ga u shaker. Dodaj 60 ml tekile, 30 ml likera od naranče i 15 ml salamure od maslina.

    Shaker napuni ledom do pola, zatvori i energično mućkaj dok vanjska strana shakera ne postane vrlo hladna i pokrivena tankim slojem mraza, otprilike 20 sekundi. Kušaj i po želji dodaj još salamure od maslina.


  3. Kroz cjedilo ulij koktel u pripremljenu čašu. Ukrasi kriškom limete te s nekoliko maslina nabodenih na čačkalicu.


Meksički martini savršen je za (meksičke) večere s prijateljima, a poslužen uz hrskave tortilje, kremasti guacamole i topljeni sir, postaje prava zvijezda večeri.

Isprobaj i ove koktele!

Mai Tai Možda vas zanima... MAI TAI - egzotika u čaši za savršene ljetne večeri Recepti sea breeze koktel Možda vas zanima... Sea Breeze koktel od samo 3 sastojka za super osvježenje Recepti Margarita sa zamrznutim jagodama Možda vas zanima... Nazdravi uz margaritu sa zamrznutim jagodama! Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:25 05. Rujan 2024.

    Odlicno