gastro postao
Krumpire možete peći na limu obloženom alu-folijom sat vremena. Kad se ohlade, zgnječite ih pa pomiješajte sa sokom limete i solju te pomiješajte s prvom smjesom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 3 kom krumpir, zreli
- 425 g grah, crni
- 280 g čili papričica
- 425 g kukuruz u slanoj vodi
- 1 vezica mladi luk
- 0.50 šalica čili umak
- 2 kom limeta
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 14 kom tortilja
- 1.50 šalica domaća šalša
- parmezan
Priprema
- Ogulite i narežite krumpire pa ih skuhajte dok ne omekšaju. U velikoj zdjeli izmiješajte grah, zelene čili-papričice, kukuruz, nasjeckani bijeli dio mladog luka i umak pa sve dobro izmiješajte.
- Kuhane krumpire zgnječite, dodajte sok limete, sol i čili u prahu.
- Dnu posude za pečenje ravnomjerno premažite žlicom ili dvije čili umaka. Poslažite po dnu tortille prerezane na pola. Na njih ravnomjerno stavite pola smjese s krumpirima, zatim stavite pola smjese s grahom i kukuruzom, a zatim opet sloj tortilla. Opet ponovite postupak tako da završite slojem tortilla. Prelijte ih šalšom, pospite naribanim sirom i preostalim zelenim dijelom mladog luka.
- Pokrijte alu-folijom i pecite 20 min na 175°C, maknite foliju pa pecite još pet-osam minuta.
Izvor Skuhatćute