Recepti 03. listopada 2014.

Meksički složenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpire možete peći na limu obloženom alu-folijom sat vremena. Kad se ohlade, zgnječite ih pa pomiješajte sa sokom limete i solju te pomiješajte s prvom smjesom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 425 g grah, crni
  • 280 g čili papričica
  • 425 g kukuruz u slanoj vodi
  • 1 vezica mladi luk
  • 0.50 šalica čili umak
  • 2 kom limeta
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 14 kom tortilja
  • 1.50 šalica domaća šalša
  • parmezan

Priprema

  1. Ogulite i narežite krumpire pa ih skuhajte dok ne omekšaju. U velikoj zdjeli izmiješajte grah, zelene čili-papričice, kukuruz, nasjeckani bijeli dio mladog luka i umak pa sve dobro izmiješajte.
  2. Kuhane krumpire zgnječite, dodajte sok limete, sol i čili u prahu.
  3. Dnu posude za pečenje ravnomjerno premažite žlicom ili dvije čili umaka. Poslažite po dnu tortille prerezane na pola. Na njih ravnomjerno stavite pola smjese s krumpirima, zatim stavite pola smjese s grahom i kukuruzom, a zatim opet sloj tortilla. Opet ponovite postupak tako da završite slojem tortilla. Prelijte ih šalšom, pospite naribanim sirom i preostalim zelenim dijelom mladog luka.
  4. Pokrijte alu-folijom i pecite 20 min na 175°C, maknite foliju pa pecite još pet-osam minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.