gastro postao
Donosimo recept za mesne okruglice kakve vjerojatno već odavna pripremaju i vaše bake.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 478
Potrebno vam je
- 1 dl ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 900 g mljevena junetina
- 2 žlica mediteranske trave
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- 4 kom mozzarella
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 800 g pelati
Priprema
- Pirjajte luk pa dodajte češnjak. Ostavite da se hladi. Pomiješajte mljevenu junetinu s malo nasjeckanog luka i češnjaka.
- Umiješajte začine i tučeno jaje. Začinite solju i paprom. Dobro izmijesite. Na dvije žlice ulja pirjajte preostali sjeckani luk i češnjak.
- Umiješajte rajčicu sa sokom te žličicu šećera. Začinite solju i paprom. Kuhajte rajčicu oko 30 minuta.
- Nadjenite meso mozzarellom i oblikujte okruglice. Pržite ih na ulju desetak minuta sa svih strana.
Izvor Skuhatćute